KYK'ya bağlı kız öğrenci yurdunda 3 öğrenci asansörde mahsur kaldı

Muş Gündem haberleri KYK borcu
KYK'ya bağlı kız öğrenci yurdunda 3 öğrenci asansörde mahsur kaldı

Muş'ta KYK'ya bağlı Sultan Alparslan Kız Öğrenci Yurdu'nda elektrik kesintisi nedeniyle 3 kız öğrenci asansörde mahsur kaldı. Mahsur kalan öğrenciler

Muş'ta KYK'ya bağlı kız öğrenci yurdunda meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle 3 kız öğrenci asansörde mahsur kaldı. Mahsur kalan öğrenciler oldukları yerden kurtarılırken yaşanan olay öğrenciler tarafından yurdun bahçesinde protesto edildi. Öte yandan, asansörde kalan 3 öğrencinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. 

Muş'ta Sultan Alparslan Kız Yurdu'nda elektrik kesintisi nedeniyle asansörde kalan 3 kız öğrenci, bulundukları yerden çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, saat 20.55’te GSB Sultan Alparslan Kız Yurdu'nda elektrik kesintisinden dolayı 3 kız öğrenci asansörde kaldı. Yurt personeli, kısa sürede kızları asansörden çıkarmayı başardı.

ÖĞRENCİLERDEN YURT BAHÇESİNDE PROTESTO

Asansörlerin yeşil etiketli olduğu ve zamanında bakımlarının yapıldığı belirtildi.

Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öğrenciler, yaşanan olayı yurdun bahçesinde protesto etti.

Aydın'da Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'ndaki arızalı asansör kazasında  22 yaşındaki Zeren Ertaş, hayatını kaybetmişti.

Acı olaydan sonra yurtlardaki birçok sorun gündeme gelmiş ve gerekli denetimlerin yapılıp yapılmadığı konusunda tartışmalar yaşanmıştı. 

Aydın Efeler'de KYK yurdundaki arızalı asansör kazasında hayatını kaybeden Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Zeren Aktaş, İstanbul Pendik'te son yolculuğuna uğurlanmıştı.

"SORUMLULAR SORUMLULUKLARINI ALSINLAR"

Cenaze töreninde konuşan baba Akın Ertaş, "Benim çocuğum melek gibi bir insandı. Devletimiz bize merhametli yüzünü gösterdi. Bundan sonra da adaletli yüzünü göstersin. Sorumlular sorumluluklarını alsınlar. İnşallah bundan sonra hiçbir çocuğumuzun canı yanmasın. Hiçbir annenin, babanın ocağına ateş düşmesin. Bizim tek isteğimiz budur. Yurtlarda çocuklarımız eylemler yapıyorlarmış. Onlara bir ağabeyleri olarak taşkınlık yapmamalarını söylemek istiyorum. Vatanına, milletine bağlı olarak düzgün bir şekilde yapsınlar. Kötü insanların emellerine alet olmasınlar. Bir ağabeyleri olarak onlardan bunu istiyorum. İnşallah bu son olur. Denetim mekanizmaları devreye girer. Biz çocuklarımızı arkada bırakarak yurttan ayrılıyoruz. İdareciler bunu sadece iş olarak görmesinler. Orada bir sürü ana kuzusu var. Kendi çocukları için neyi reva görüyorlarsa aynısını oradaki çocukları için de reva görsünler" dedi.

"İNSAN CANI BU KADAR DEĞERSİZ DEĞİL"

Zeren’in çocukluk arkadaşı Kübra Babaoğlu, "Zeren çok iyi bir kızdı. Kimse onun hakkında kötü bir şey söyleyemez. Kız kardeşimle birlikte sürekli iletişim halindeydik. İnsan canı bu kadar değersiz değil" dedi.

"İDARİ VE ADLİ SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ"

Cenazeye katılan CHP Başkan Adayı Özgür Özel, “ Acımız çok büyük bütün Türkiye’nin yüreği yandı. Zeren kardeşimize bir asansör kazasında bütün Türkiye’nin gözü önünde ihmaller zinciri sonucunda kaybetmiş durumdayız. Biraz önce annesine ve babasına baş sağlığı diledik. Babasının adaletle ilgili talebi var, bu bütün Türkiye’nin talebidir. Aynı yaşta bir kız evladı, kız babası olarak Zeren’in acısının tekrar etmemesi başka ocaklara ateş düşmemesi başka annelerin, babalarının bağrının yanmaması için üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. İdari ve adli süreci de yakından takip edeceğiz. Suçluların cezalandırılması gerektiğini, bu durumun yaşanmasına kimlerin sorumluluğu var ise takipçisi olacağız. Böyle bir olayın tekrarlanmaması için konunun takipçisi olacağız" dedi.

 

 

Kaynak: İHA