KYK yurdunda düşen asansörde can veren Zeren'in adı, Aydın'da ölümsüzleştirilecek

Aydın Gündem haberleri
KYK yurdunda düşen asansörde can veren Zeren'in adı, Aydın'da ölümsüzleştirilecek

Aydın’ın Efeler ilçesinde KYK yurdundaki asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın ismi, Işıklı Mahallesi’ndeki 2635 Sokak’a verilecek. Oy birliği ile kabul edilen gündem maddesi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edildi.

Asansör kazasının kurbanı olan Zeren, Aydın'da ölümsüzleştirilecek.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı meclis toplantısı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 19’u gündem dışı olmak üzere 53 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Zabıt özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda geçtiğimiz günlerde KYK yurdundaki asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın isminin Işıklı Mahallesi 2635 Sokak’a verilmesi görüşüldü. Oybirliği ile kabul edilen gündem maddesi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edildi.

Ayrıca toplantıda Büyükşehir Belediyesi ile 17 ilçe belediyesinin 2024 bütçesine ilişkin hazırlanan rapor ile Geleneksel Aydın Deve Güreşi Festivali’ne destek verilmesine ilişkin gündem maddesi karara görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Başkan Çerçioğlu, 28 Kasım Salı günü saat 14.00’da tekrar toplanmak üzere oturumu kapattı.

BANYO YAPARKEN YANGIN ÇIKTI, EVDE TAMİR YAPAN USTALAR KURTARDI

Sakarya'da duş alırken evinde yangın çıkan İrfan Dereli (65), bu sırada evde çalışma yapan ustalar tarafından banyonun kapısı kırılarak kurtarıldı. Yangında 2 katlı ahşap ev kullanılamaz hale geldi.

Hendek ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde İrfan Dereli’ye ait 2 katlı ahşap evde, saat 14.30 sıralarında, bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Bu sırada banyoda olan Dereli'yi, evde tamir için bulunan ustalar kapıyı kırarak dışarı çıkardı. Dereli'nin vücudunda yanıklar oluştu.

Çevredekilerin ihbarıyla adrese itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. İrfan Dereli, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. İtfaiyecilerin söndürdüğü yangında ev kullanılamaz hale geldi.

"5 DAKİKA İÇİNDE YANDI"

F.E.D., evde amcası ve kardeşleriyle birlikte oturduklarını belirterek, "Biz dışarıda yemek yapıyorduk, bir sorun yoktu. 5 dakika sonra haber aldık, evin içinde ustalar vardı. Bir anda alev aldı. Zaten 5 dakika içinde yandı. Ambulans ve itfaiye 5 dakika içerisinde geldi ama geldiklerinde ev zaten kullanılamaz haldeydi. Evin içinde bir tek amcam vardı, amcam da banyodaydı. Çıktığında alevleri söndürmek için uğraşmış ama söndürememiş. Daha sonrasında ustalar yardım edip kapıyı kırmış, içeriden çıkartmışlar. Amcamda büyük yanık elinde ve ayağında küçük yanıklar var. Başka yaralanan olmadı" dedi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. 

 

Kaynak: DHA