KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK'den açıklama geldi

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı?  KYK'den açıklama geldi

KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK'nin sitesinin çökmesi öğrencilerde heyecan yarattı. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Twitter'dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Akşam saatlerinde YURTKUR GSB sitesinde yaşanan erişim sorununun ardından milyonlarca öğrenci, 'KYK burs sonuçları açıklandı mı?' sorusuna yanıt aramaya başlamıştı. Zira, öğrencilerin devlet bursu ve kredi imkandan yararlanıp yararlanmayacakları kurum tarafından yapılacak değerlendirmenin açıklanmasının ardından belli olacak. Yaşanan yoğunluğa ve sosyal medyada ortaya atılan 'KYK burs sonuçları açıklandı' iddiasına yönelik Twitter hesabından duyuru yayımlayan Kredi ve Yurtlar Kurumu, flaş bir açıklamada bulundu.

KYK Twitter'dan son dakika bir açıklamada bulundu. Açıklamada "Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz tarafından 15-21 Ekim tarihleri arasında alınan burs/kredi başvuruları için değerlendirme süreci devam etmektedir. Sürecin ardından sonuçlar http://yurtkur.gsb.gov.tr resmi sitemizden ve resmi sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacaktır." denildi. 

KYK KREDİ VE BURS ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "2020 Ocak ayı itibariyle lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu bu rakamlar 500 liradan 550 liraya çıkıyor. Bu rakam biz hükümete geldiğimizde 45 liraydı. Yüksek lisansta 1100 lira, doktorada 1600 lira olarak uygulanacak." açıklamasında bulunmuştu.

KYK KYK burs