Kütahya'da uyuşturucu operasyonu: Bedensel engelli satıcı tutuklandı 

Kütahya Yaşam Haberleri
Kütahya'da uyuşturucu operasyonu: Bedensel engelli satıcı tutuklandı 

Kütahya'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan bedensel engelli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar çerçevesinde il dışından Kütahya'ya uyuşturucu madde getireceği değerlendirilen tekerlekli sandalye kullanan bedensel engelli E.A. isimli şahıs Kütahya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yolcu otobüsünden indiği esnada durduruldu.

Şahsın yapılan kontrollerinde, 75 gram metamfetamin ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli şahıs ele geçirilen maddenin H.G. ve H.T. isimli şahıslara ait olduğunu beyan etmesi üzerine her iki şahıs da yakalandı. Şahısların emniyetteki işlemleri devam ederken, E.A. isimli şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DİYARBAKIR'DA OPERASYON

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca bölücü terör örgütü ile yasa dışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut delillerle ortaya koymak, operasyon bölgesinde saklanan uyuşturucu ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek amacıyla ilçenin Çağlayan Mahallesi kırsalında "Şehit Jandarma Er Mustafa Özkan Narkoterör Operasyonu" düzenlendi.

Operasyonda, 61 ayrı noktada 1 ton 327 kilogram kubar, 27 kilogram toz esrar, 121 bin 800 kök kenevir, 1000 kök skunk bitkisi ve 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 6 şüpheli gözaltına alındı.

 

Kaynak: İHA