Kütahya alev alev yanıyor: Yangın büyüyerek devam ediyor, tahliyeler başlıyor

Orman Yangını Kütahya Gündem haberleri
Kütahya alev alev yanıyor: Yangın büyüyerek devam ediyor, tahliyeler başlıyor

Kütahya'nın Emet ilçesindeki bir orman, alevlere teslim oldu. Saat 20:30 itibarıyla 6 yangın söndürme helikopterinin çalışmalarına ara verdiği belirtildi. Yangın büyüyerek devam ediyor.

Kütahya'da ormanlık alan alev alev yanıyor.

Emet ilçesi Küreci köyü yakınlarındaki ormanda, akşam saatlerinde yangın çıktı. Alevler kısa sürede rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Dumanları fark edenlerin ihbarıyla bölgeye söndürme helikopteri ve çok sayıda arazöz ile orman işçisi sevk edildi.

Kütahya alev alev yanıyor: Yangın büyüyerek devam ediyor, tahliyeler başlıyor - Resim : 1

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, söndürme çalışmalarında ekiplere köylüler de destek veriyor.

Kütahya alev alev yanıyor: Yangın büyüyerek devam ediyor, tahliyeler başlıyor - Resim : 2

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangına 29 arazöz, 8 su ikmal aracı, 6 dozer, 3 greyder, 8 itfaiye aracıyla ile müdahale edildiğini duyurdu. Yangının tahmini 20 hektarlık karaçam ormanında etkili olduğu öğrenildi.

Kütahya alev alev yanıyor: Yangın büyüyerek devam ediyor, tahliyeler başlıyor - Resim : 3

Öte yandan saat 20.30 itibariyle 6 yangın söndürme helikopterinin çalışmalarına ara verdiği belirtildi.

Kütahya alev alev yanıyor: Yangın büyüyerek devam ediyor, tahliyeler başlıyor - Resim : 4

KÜRECİ KÖYÜ'NDE TAHLİYE ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Alevlerin tehdit ettiği Küreci Köyü'nde ise tahliye çalışması başlatıldı. Dumanların merkez ve Tavşanlı ilçelerinden görüldüğü belirtildi. 

Kütahya alev alev yanıyor: Yangın büyüyerek devam ediyor, tahliyeler başlıyor - Resim : 5

VALİDEN AÇIKLAMA

Kütahya Valisi Ali Çelik, ekiplerin yangını kontrol altına almak için seferber olduğunu söyledi.

Yangını söndürme çalışmalarına gece görüşlü helikopterlerle devam edileceğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Yangının çıktığı bölgede bulunan Küreci köyündeki vatandaşlar tedbir amaçlı evlerinden ayrıldılar. Yangını ilerleyen saatlerde kontrol altına alacağımızı tahmin ediyoruz. Devletimiz tüm imkanlarıyla yangını kontrol altına almak için seferber olmuş durumda.”

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD, Kütahya yangınına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada "Bölgede çıkan orman yangınına Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı 3 uçak, 6 helikopter, 5 dozer, 54 arazöz ve 259 personel ile müdahale edilmektedir. Yerel düzeyde Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çalışma grupları toplanmıştır. Yangın söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla AFAD koordinasyonunda Ankara, Bursa, Eskişehir, Afyonkarahisar, Denizli ve Isparta illerinden su tankeri, arazöz ve iş makineleri görevlendirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi. 

 

Kaynak: DHA

Kütahya emet orman yangını