Küsen kedi yanına gelen sahibine yaptığı hareketle kahkahaya boğdu: ''Geldiğine pişman etti''

Kedi videoları Viral videolar Gündem haberleri

Sahibine küsen kedi yanına gelen sahibine sadece trip atmakla kalmadı... O anlar kahkahaya boğdu.

Küsen kedi yanına gelen sahibine yaptığı hareketlerle kahkahaya boğdu. Trip attıktan sonra sahibinin ona sarılmasını da istemedi ve tekmeledi. O anlar güldürdü.

PEKİ KEDİLER SAHİPLERİNE KÜSER Mİ?

Evcil kedilerin, insanlar gibi duygusal olarak "küsmesi" terimiyle açıklanacak bir davranışları genellikle yoktur. Ancak, kedilerde çeşitli durumlar nedeniyle insanlar tarafından "küsme" olarak algılanan davranışlar gözlemlenir.

Kediler oldukça hassas bir koku duyusuna sahiptir. Evinize yeni bir koku, başka bir hayvanın kokusu veya tanıdık olmayan bir koku girdiğinde, kediniz bu durumu fark edebilir ve bir süre boyunca sizden uzak durabilir.

Kediler, olumsuz bir deneyim yaşadıkları veya incindikleri durumlar sonucunda belirli kişilere veya nesnelere karşı çekingen davranabilirler. Örneğin, bir kedi, kucaklanmaktan veya tımarlanmaktan hoşlanmıyorsa, bu durumun sonucunda bir süre boyunca sahibine karşı daha mesafeli davranabilir.

Kediler, yaşam alanlarındaki büyük değişikliklere (örneğin, taşınma, yeni bir evcil hayvanın gelmesi) uyum sağlamakta zorlanabilir. Bu durumda kedi, çevresindeki değişikliklere karşı çekingen bir tavır sergileyebilir.

Kediler bazen sağlık sorunları nedeniyle rahatsız hissedebilirler ve bu durumda insanlarla ilişkilerinde daha çekingen olabilirler. Ağrı, rahatsızlık veya başka bir sağlık sorunu, kediyi normal davranışından uzaklaştırabilir.

Kediler genellikle bağımsız hayvanlardır ve insanlar gibi sürekli sosyal etkileşimlere ihtiyaç duymazlar. Bu nedenle, bir süre boyunca kendi başlarına vakit geçirmek isteyebilirler.

Eğer kedinizin davranışında aniden bir değişiklik fark ederseniz veya kedinizin sağlık durumunda endişeli olduğunuz belirtiler görürseniz, bir veterinerle görüşmek önemlidir. Veteriner, kedinizin sağlığını değerlendirebilir ve gerekirse davranış değişikliğine yol açan sorunları belirleyebilir.

 

 

Kaynak: Haber Global TV