Kur güncellemesi öncesi eczanelerde birçok ilaç bulunamıyor

Gündem haberleri Türk Eczacılar Birliği Sağlık Bakanlığı

Kur bazlı fiyat güncellemesi öncesi eczanelerde bir kez daha ilaç sıkıntısı baş gösterdi. Başta çocuk antibiyotikleri olmak üzere bir çok ilaç eczanelerde bulunamıyor.

Kan sulandırıcı iğneler, romatizma, çocuk antibiyotikleri ve doğum kontrol hapları.... Eczanelerde bulunamayan ilaçlar vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Eczane raflarında bir çok önemli ilacın yeri boş. Neredeyse her girilen eczaneden aynı yanıt duyuluyor. Yani vatandaş yüksek fiyatlar nedeniyle almakta zorlandığı ilacı şimdi bir de bulamamaktan dertli.

İLAÇ SANAYİİ SIKINTIDA

Şubat ayının 3. haftasında ilaçlarda kur güncellemesi yapılacak. İlaç fiyatları artacak. Onun öncesinde bazı ilaçların piyasada bulunamaması hastaları isyan ettirdi. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Burak Kaan Seyrekbasan özellikle çocuk antibiyotiklerinde sorun yaşandığını söyledi.

Seyrekbasan "Yaklaşık bir aydır bir çok grup ilaçta eksiğimiz var. Bu sene ilk defa çocuk antibiyotikleri yok. Elimizde çok az sayıda var. depolardan birer ikişer tane geliyor ama talep nerdeyse günde 10 tane var bir tanesine anca yetebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

ECZANELER İLAÇ DEPOLARINDAN İLAÇ TEMİN ETMEKTE ZORLANIYOR

Seyrekbasan sözlerine şöyle devam etti:

Zam beklentisi ve bu zammın euro kuruna bağlı olarak biraz da yüksek oranda olması ilaç firmalarını piyasaya ilaç verme konusunda tereddütte bırakıyor.
Yazılan raporlu ilaçlarda 3 aylık dönemler halinde alabiliyorduk şimdi 3 aylık bırakın bir taneyi bile bulmakta güçlük çektiğimiz oluyor.

Öte yandan eczacılar fiyat güncellemesi daha etken tarihe çekilmezse sorunun daha da büyüyeceğini dile getirdi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Sağlık bakanlığı Gündem haberleri Türk Eczacılar Birliği