Kulüpler satıldığı gün bitmişti konu...

Kulüpler satıldığı gün bitmişti konu...

Avrupa'nın 12 büyük futbol kulübü Avrupa Süper Ligi isminde yeni bir lig kurduklarını açıkladı. Herkes olan biteni merak ediyor. Size görüşümü söyleyeyim: Para aşkı, hırsı yeni değil. Son da olmayacak. Avrupa Süper Ligi de yetmeyecek.

Liverpool da, Manchester United da artık işçi takımı değildi. Halkla bütünleşmiş yapı yerini büyük sermayedarların şirketlerine bırakmıştı. 

Avrupa Süper Ligi’nin kurulduğunun resmen açıklanmasının ardından Manchester City taraftarı bir bildiri yayımladı. Karşıydılar, öfkeliydiler. 'Rekabet' diyorlardı, mutsuz olduklarını söylüyorlardı. 

Ama aynı taraftar grubu takımı zengin iş insanları tarafından satın alınıp, 5 yılda transfere hayal edilemez şekilde milyar dolar para harcarken bildiri yayımlamıyordu.

'Rekabet' demiyorlardı. Şampiyonlukları doyasıya kutluyorlardı. Tabii bu durum diğer büyükler için de geçerli. 

////

Şampiyonlar Ligi çok büyülü bir atmosfere sahip. O günlerde takımımız yer alınca yaşadığımız heyecanı hepimiz biliyoruz. Ama en zengin olan büyükler daha çok para kazansın diye oranın da sadece şampiyonların katıldığı bir turnuva olmaktan çıktığını görmezden geliyoruz. Zaten suyun akış yönü belliydi. 

Şimdi bu yapı daha da keskinleşecekti. Türkiye Süper Ligi’nden takım göndermenin imkansıza yakın hale geleceği ve zenginlerin daha güvenli, daha karlı olacağı yeni bir düzen... Ama bu da zenginleri kesmemiş belli ki...

Para aşkı, hırsı yeni değil. Son da olmayacak. Avrupa Süper Ligi de yetmeyecek. “Maçları hafta sonu oynayalım” diyecekler. Daha da endüstrileşecek. 

Ama rekabet gerçekten bitecek. Tepkinin gerçekten gösterilmediği her gün biraz daha öldüreceğiz rekabeti. Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid’in ilk hedefi olmayan La Liga kimin umurunda olur ki?

Ayrıca rekabet olmadan biz bu sporu yine de sevecek miyiz?

Bu hikayenin sonunda ister Avrupa Süper Ligi oynanmaya başlansın, ister UEFA ile orta yol bulunsun, bu hikaye hepimize ders olmalı. Kulübümüz borç içinde yüzerken neden daha fazla transfer yapmıyor diye tepki göstermekten vazgeçelim. Kendi şovu için kulüpleri borca sokma pahasına har vurup harman savuran yöneticilere tepki gösterelim. Kulübünün boğazına kadar borca batık olduğunu bilip yine de acımasızca transfer isteyen teknik direktöre tepki gösterelim. Yoksa bizim ,zaten yetersiz olan, yerel rekabetimiz de ölecek. 

(Bu arada bir bilgi: Bizim kulüplerin satılma ihtimalini Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a sorma şansım oldu. Ali Koç bunun şu an teknik olarak mümkün olmadığını, buna bir taraftar olarak da karşı çıkacağını söyledi.)

Uzun lafın kısası görüşüm şudur ki; Umarım bu yeni lig fikri hayata geçmez. Biz de taraftar ve medya olarak dersimizi alarak futbol keyfimizi yaşamaya devam ederiz. 

Kaynak: Web Özel

avrupa süper ligi Avrupa Süper Ligi hangi kanalda? UEFA