Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy: Atlas Sineması'nda bir köşe Cüneyt Arkın'a ayırılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Cüneyt Arkın

Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlanıyor. 85 yaşında hayatını kaybeden Cüneyt Arkın için Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenleniyor. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy konuşma yaptı.

85 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlanıyor. Cüneyt Arkın'ın ailesi ve yakınları tarafından sabah saatlerinde Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden alınmıştı.

Arkın'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, tören için Atatürk Kültür Merkezi'ne getirildi. Arkın'ın tabutu sahneye konuldu.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy konuşma yaptı.

Ersoy, ''Sinema perdesinden gerçek anlamda gönlümüze erişen, evin bireyi gibi sevilen, kimliğinde karakterinde sanatçı sıfatını taşıyan hazineleri, birer birer ebediyete uğurluyoruz. Cüneyt Arkın'a Allah'tan Rahmet diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun'' ifadelerini kullandı.

Ersoy, ''Cüneyt Arkın Türk tarihine damga vuran isimlerden biriydi, sanatla direnişin bir arada olduğu isim, Cüneyt Arkın daima hatırlanacaktır'' dedi.

ATLAS SİNEMASI'NDA BİR KÖŞE CÜNEYT ARKIN'A AYIRILACAK

 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''Ailesinin öngördüğü şekilde, Cüneyt Arkın'ın anısını gelecek nesillere aktaracağız  ve yaşatacağız'' dedi.

Kaynak: İHA

Cüneyt Arkın Cüneyt Arkın cenaze kültür ve turizm bakanı Mehmet Nuri Ersoy