Kulislerde 'baskın seçim' iddiası! İşte detaylar...

Gündem haberleri erken seçim

Hükümetin ekonomide peş peşe attığı adımlar erken seçim tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Dar gelirlileri rahatlatan adımların peş peşe devreye girmesi ile birlikte hükümetin sonbaharda baskın seçim kararı alabileceği ifade ediliyor.

Siyasette erken seçim tartışmaları sürüyor. Kulislerde kasım ayında baskın, ilkbahar aylarında ise erkene alınmış seçim olabileceği konuşuluyor.

Hükümet son dönemde ekonomide kritik adımlar attı. Enflasyon karşısında dar gelirliyi desteklemek, alım gücünü yükseltmek için asgari ücrete temmuz ayı zammı uygulandı. 3600 ek gösterge düzenlemesi Meclis'ten geçti. EYT çalışmasında adımlar hızlandı. Dar gelirliye ucuz konut projesi için düğmeye basıldı.
İşte bu adımlar kasım ayında baskın seçim hazırlığı olarak yorumlanıyor.

MECLİS'İN İKİ AY ÖNCESİNDEN KARAR ALMASI GEREKİYOR

Kulislerde dar gelirliyi rahatlatan adımların ve enflasyonun da hız kestiği yaz aylarının hemen ardından sandıkların kurulabileceği ifade ediliyor. Bunun için Meclis'in iki ay öncesinden karar alması gerekiyor.

Eylül ayında olağanüstü toplantı ile böyle bir karar alınması ya da ekim başında Meclis'in açılışıyla birlikte bu kararının alınıp kasım sonu aralık başı gibi sandıkların kurulması da olasılıklar arasında.

Baskın seçimin henüz ortak adayı belirlemeyen 6'lı masaya karşı Cumhur İttfakı'nın elini rahatlatabileceği belirtiliyor.

LİDERLER İL İL GEZEREK SEÇMENİN NABZINI TUTUYOR

Gözler diğer yandan da 6'lı masaya çevrilmiş durumda. Ortak aday isminin seçim tarihinin belirlenmesi ile açıklanacağı ifade ediliyor. Ancak muhalefet de sahaya indi. Liderler il il gezerek seçmenin nabzını tutuyor.
Olası seçim kararına hazırlıksız yakalanmak istemiyor.

Ancak seçimin 6 nisan tarihinden önce yapılması durumunda yeni seçim kanunu geçerli olmayacak.

İttifaklar içinde yüzde 7 baraj kuralı işlemeyecek. Bu nedenle Cumhur İttifakı'nın erken seçim kararını almayacağı da kulislerde dillendirilen olasılıklar arasında.

Kaynak: Haber Global TV

hükümet