Köylerinde çocuk olmayınca, Cumhuriyetin 100. Yılını ezberledikleri şiirleri okuyarak kutladılar

Tokat Atatürk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Tokat Zile Çiftlik Köyü sakinleri köyde çocuk olmadığı için 100. yılı çocukluklarında ezberledikleri şiirleri sırayla çıkıp okuyarak kutladılar.

Tokat Zile Çiftlik Köyü sakinleri Cumhuriyetin 100. Yılını ezberledikleri şiirleri okuyarak kutladılar.

Cumhuriyetin 100.yılı dolayısıyla, Türkiye'nin dört bir yanında bu coşkuya yaraşır görüntüler yayınlandı. Her kesim bu kutlu günü andı ve doyasıya kutladı. Tokat'ta da bir köyde yaşanan anlar sosyal medyaya damgasını vurdu. Köylülerin şiir okudukları o anlar kameraya işte böyle yansıdı.

Tokat'tın Zile ilçesine bağlı Çiftlik köyünde Cumhuriyet'in 100. yılını kutlayacak çocuk bulamayan köylüler, çocukken ezberledikleri şiirlerle kutlama yaptı.

Tokat'ın Zile ilçesine bağlı Çiftlik köyünde Cumhuriyet'in 100. yıl coşkusu farklı bir şekilde yaşatıldı. Köyde hane halkının azlığı ve çocuk nüfusun olmayışı Cumhuriyet'in 100. yıl coşkusuna engel olmadı.

Köy halkı tarafından düzenlenen 100. yıl kutlamalarında köyde bulunan vatandaşlar ilkokulda ezberledikleri şiirleri okudular. Köy okulunun girişinde yaptıkları etkinlikte çocukken ezberlediği şiirleri hatırlayanlar sırasıyla okudu.

O güzel anlar köyde bulunan bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

TOKAT ZİLE ÇİFTLİK KÖYÜ

Köy, 1928 yılından beri aynı adı taşımaktadır. Daha önceleri bir köy iken, 2 Kasım 1991 tarihinde kurulan, Yalınyazı beldesine bağlı bir mahalleye dönüştü. Yalınyazı'nın belediye statüsü, nüfusunun 2000 kişinin altına düşmesi üzerine 2013 yılında sona erdi. Bunun üzerine, Çiftlik tekrar köye dönüştü.

Tokat Zile Çiftlik Köyü sakinlerinin köyde çocuk olmadığı için 100. yılı çocukluklarında ezberledikleri şiirleri sırayla çıkıp okuyarak kutladıkları anlar kameraya işte böyle yansıdı.

Kaynak: Haber Global TV