Koronavirüsle mücadele, Üniversitelerdeki yurt sorunu, Yüz yüze eğitim... Kabine uzun bir sürenin ardından toplanıyor!

koronavirüs
Koronavirüsle mücadele, Üniversitelerdeki yurt sorunu, Yüz yüze eğitim... Kabine uzun bir sürenin ardından toplanıyor!

Kabine Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında toplanacak. Koronavirüsle mücadele ve okullarda alınacak ilave tedbirler Kabine'nin masasında olacak.

Kabine Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında bugünoplanacak.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE

Toplantının öncelikli gündem maddesi koronavirüs ile mücadele olacak.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayıları ve aşılamada gelinen noktaya ilişkin kapsamı bir sunum yapacak. Bilim Kurulu tavsiye kararlarını Kabine üyeleriyle paylaşacak. Toplantıda olası ek tedbirler de masada olacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Okullarda yüz yüze eğitim 6 Eylül'de başlamıştı.
3 haftalık süreçte bin 600'e yakın sınıf koronavirüs nedeniyle kapatıldı. Okullardaki son duruma ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in sunum yapması bekleniyor.

ÜNİRVERSİTELERDEKİ YURT SORUNU

Üniversitelerde kayıt dönemi sürerken yurt konusu tartışma yaratmıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Türkiye'deki yurt kapasitesine ilişkin sunum yapacak. Açıkta kalan öğrenciler için atılacak adımlar Kabine Toplantısında gözden geçirilecek.

DIŞ POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan 29 Eylül'de Soçi'de Rusya Devlet Başkanı ile bir araya gelecek.
Kritik görüşme öncesi, İdlib ve Suriye'nin Kuzeyi'ndeki durum gözden geçirilecek. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ,Bölgedeki son duruma ilişkin bilgilendirecek.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 zincir marketi işaret etmiş, denetimlerinin artırılacağını ifade etmişti. Fahiş Fiyatlar ve denetimlere ilişkin Ticaret Bakanı Mehmet Muş Kabineye sunum yapacak.

Kaynak: Haber Global TV

koronavirüs