Koronavirüs bunu da yaptırdı: tuvalet kağıdı soygunu!

Koronavirüs bunu da yaptırdı: tuvalet kağıdı soygunu!

Hong Kong'da silahlı soyguncular, değeri 130 dolardan fazla tuvalet kağıdı çaldı

Hong Kong'da koronavirüs salgını nedeniyle panikleyen halk tarafından aşırı talep gören tuvalet kağıdı satışları şu sıra yetersiz kalıyor.

Polis yetkikileri, Monh kok bölgesindeki bir süpermarketin soyulduğunu duyurdu. Yerel basında çıkan haberlere göre, polis iki kişiyi tutukladı ve çalıntı tuvalet rulolarının bir kısmını kurtardı.

Silahlı soygun, Hong Kong'un Mong Kok bölgesinde Pazartesi günü erken saatlerde gerçekleşti.

Yerel kaynaklara göre, soyguncular Wellcome Süpermarketin dışarısında tuvalet kağıtlarını indiren teslimat işçisini tehdit etmiş, basına göre 218 dolar değerinde 600 tuvalet kağıdını çalmıştı.

Şehirdeki mağazalar, stokların yenilenmesiyle birlikte uzun kuyrukların oluşarak tuvalet kağıtlarının büyük ölçüde tükendiğini belirtiyor.

Koronavirüs bunu da yaptırdı: tuvalet kağıdı soygunu! - Resim : 1

Hükümet, tedariklerin virüs salgından etkilenmediğine dair güvence vermesine rağmen, vatandaşlar tuvalet kağıdında stok yapıyor.  

Yüz maskeleri ve el dezenfektanlarının koronavirüsten korumaya çalışmasının neredeyse imkansız olduğu da sık sık ifade ediliyor. 

Asya'nın finans merkezleri Singapur ve Hong Kong'ta bazı şirketlerin çalışanlarına artık şarap ya da pahalı kalemler değil, tuvalet kağıdı ve hijyen paketleri hediye ettiği görülmüştü. Ülkede bazı bankalar da evden çalışmak zorunda olan bazı çalışanlarına temizlik malzemeleri gönderiyor.  

Singapur'da çiçekçilerin sevgililer gününde içi hazır noodle, maske ve ihtiyaç malzemesi dolu buketler hazırlarken, Hong Kong'ta arkadaş buluşmalarında tuvalet kağıtları için çekiliş yapıldığı görülmüştü. 

Hong Kong silahlı soygun koronavirüs