Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor, Bakan Koca açıklama yapacak

koronavirüs
Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor, Bakan Koca açıklama yapacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapacak.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 17:00'de toplanacak. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde saat 19:00 sıralarında basın açıklaması yapacak.

Koronavirüs salgınında vaka sayılarında yükseliş gözlenirken, 1 Mart için konuşulan normalleşme adımları da merak ediliyor. Türkiye'nin illere göre koronavirüs vaka haritasına göre, düşüşün yaşandığı iller başta olmak üzere bazı kısıtlamaların gevşetilmesi bekleniyor.

Bakan Koca, vakalarla ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı son açıklamada, "Haftalık 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerimizde belirgin artış var. Normalleşmeyi konuştuğumuz şu günlerde daha hızlı normal hayata dönebilmek için her birimiz tedbirlere daha çok uymalıyız" ifadelerini kullanmıştı. 

AŞILAMA ÇALIŞMALARI

Öte yandan, koronavirüs aşılama çalışmaları da sürüyor. Açıklanan aşılama takviminde 1. aşamanın sonuna gelindiği belirtiliyor. İkinci aşamada ise bazı bakanlıklar ve kamu kurumları ile 50-65 yaş arası vatandaşların aşılanması öngörülüyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Fahrettin Koca koronavirüs Koronavirüs salgını Koronavirüs Bilim Kurulu koronavirüs haberleri aşılama kısıtlamalar kalkacak mı