Konya'da katliam gibi kaza: Durakta bekleyen 4 kişi, otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti

KONYA/İHA
Konya Trafik kazası Gündem haberleri

Konya’da kontrolden çıkan bir otomobil, otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çarptı. Faciada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

4 kişiyi hayattan koparan kaza, saat 08.30 sıralarında Konya merkez Meram ilçesi Ali Ulvi Kurucu Mahallesi'nde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, ismi henüz öğrenilemeyen sürücünün kullandığı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çarptı. Çarpmanın şiddetiyle durakta bekleyenler yol kenarına savruldu. Kaza ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Konya'da katliam gibi kaza: Durakta bekleyen 4 kişi, otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti - Resim : 1

Kazada otobüs durağında bekleyen Morda Gül Tutgak (54) ile akrabaları Elif Gül (42) ve Dudu Gül’ün (33) olay yerinde, Nergiz Gül’ün ise (48) kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirdiği belirtildi. Yaralanan sürücü Bekir Taşkın ile yanındaki Bahriye Taşkın (43) ve Ümmihan Taşkın (16) ile durakta bekleyen Türkan Gül (13) ve Sibel Özgürlü, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

SÜRÜCÜ EPİLEPSİ HASTASI

Öte yandan sürücü Bülent Taşkın’ın epilepsi hastası olduğu belirtildi. 

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Savcılıktan yapılan açıklamada, “Konya-Karaman yolunda meydana gelen trafik kazası sonucunda 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 vatandaşımız yaralanmıştır. Kaza ile ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal olay yerinde incelemelerde bulundu. Olayla ilgili olarak 2 Cumhuriyet Savcısı ve 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirilmiştir. Olay yerinde uzman bilirkişi ile birlikte nöbetçi Cumhuriyet Savcımız tarafından gerekli inceleme ve keşif işlemleri yapılmıştır. Kazaya sebep olduğu iddia edilen araç şoförü olan şüpheli gözaltına alınmış olup olay tüm yönleriyle titizlikle incelenmektedir” ifadelerine yer verildi.