Konya'da 2 tur otobüsünün ardından 2 yolcu otobüsü daha kaza yaptı

Konya'da 2 tur otobüsünün ardından 2 yolcu otobüsü daha kaza yaptı

Konya'da, 1 Rus turistin hayatını kaybettiği, 29 kişinin de yaralandığı 2 tur otobüsünün kaza yaptığı saatlerde, farklı yollarda ise 2 yolcu otobüsü kazası yaşandı. 

Konya'daki kazalar, saat 08.00 sıralarında, Konya-Aksaray kara yolu merkez Karatay ilçesi Akörenkışla Mahallesi'nde meydana geldi. Konya'dan Aksaray yönüne giden Remzi Manav (60) yönetimindeki yolcu otobüsü, yoğun sis ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp, devrildi. Kazada 17 yolcudan 6’sı, yaralandı. İhbarla bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıları ambulanslarla kent merkezindeki hastanelere kaldırdı. Tedaviye alınan yaralılardan 1'inin hayati tehlikesi olduğu öğrenildi.

Konya'da 2 tur otobüsünün ardından 2 yolcu otobüsü daha kaza yaptı - Resim : 1

BİR BAŞKA KAZADA YOLCU OTOBÜSÜ TIR'A ÇARPTI

Konya-Afyonkarahisar yolunun merkez Selçuklu ilçesi Bağrıkurt Mahallesi'ndeki diğer kazada ise Hasan Çiğil (25) yönetimindeki yolcu otobüsü, Görkem Şener'in (36) kullandığı TIR’a arkadan çarptı. Kazada 32 yolcudan 6’sı, hafif yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince ambulanslarla hastaneye götürüldü. 

Konya'da 2 tur otobüsünün ardından 2 yolcu otobüsü daha kaza yaptı - Resim : 2

KONYA'DA SABAH SAATLERİNDE 2 TUR OTOBÜSÜ KAZA YAPMIŞ, 1 RUS TURİST YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Konya'da, çoğu Rusya uyruklu 32 turistin taşındığı tur otobüsünün buzlanma ve tipi nedeniyle devrildiği kazada Rus Elena Avtaıkına (43) yaşamını yitirirken, 16 turist de yaralandı. Kaza sonrası yaralılar, yoldan geçen sürücülerin çekiçle camı kırması sonucu otobüsten çıkabildi. Kazanın şokunu atlatamayan yaralı turistlerin, birbirlerine sarılarak, teskin ettiği görüldü. Yaralı bir turistin de cep telefonuyla sosyal medya hesabından canlı yayın yapması dikkat çekti. 16 turistin hastanede tedaviye alındığı öğrenildi. Rus turist Elena Avtaıkına'nın cansız bedeni ise otopsi için hastane morguna götürüldü. 

Konya'da 2 tur otobüsünün ardından 2 yolcu otobüsü daha kaza yaptı - Resim : 3

Öte yandan buzlanma ve tipi nedeniyle aynı yolda meydana gelen diğer tur otobüsü kazasında, 36 yerli turistten 13'ü yaralanmıştı. 

Kaynak: DHA

Konya selçuklu ilçesi karatay ilçesi