Konsensus Başkanı Murat Sarı, yeni parti anketini yorumladı

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, Müzakere programında yeni parti için yapılan anketi değerlendirdi. Yüzde 3'lük yeni parti anketinin hatırlatılması üzerine söz alan Sarı "Kesinlikle veririmler 3,5 tutuyorsa önemlidir" dedi.

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, Erhan Ertürk'ün moderatörlüğünü yaptığı Müzakere programında yeni parti için yapılan anketi değerlendirdi.

Eski Bakan Ali Babacan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti girişimini değerlendiren Siyaset Bilimci Onur Erim, "İki siyasinin arkadaşlarını ve programını görmeden çok söz etmek istemiyorum. Çünkü gereksiz. Evet, Davutoğlu tanınmış, Başbakanlığı kadar çıkmış bir figür. O popülaritede olan bir sürü figür var. Babacan da öyle bir figür. Bu siyasiler önce programlarıyla beraber ortaya çıksın öyle değerlendiririz." diye konuştu. 

Bazı araştırmacılar ortaya çıkıp "Bunlar 3-5-8 alıyor kadar' dedi. Olay buralara kadar çıktı" diye konuştu. Erim'in anket sözleri üzerine araya giren moderatör Erhan Ertürk, BBC'de yer alan bir haberi hatırlattı. Habere göre yeni partinin yüzde 3,5 oy alacağını söyleyen Ertürk, "Olmayan bir partiyi ölçebiliyor muyuz?" diye sordu.

Ertürk'ün sorusuna yanıt veren Sarı, şunları söyledi:

"Oy verir misiniz? Vermez misiniz? sorusu sorulur. Belki veririm, belki vermem şıkkı da vardır. Kesinlikle veririm şıkkı da vardı. 'Kesinlikle veririmler' 3,5 tutuyorsa önemlidir. Kesinlikler veririmler 0,9'da kalıyorsa, 'Belki veririm belki vermem' diyenler 2,6 ise o zaman durum değişir."

anket