Komünist başkan Fatih Mehmet Maçoğlu'nun aday gösterileceği yer belli oldu

Haberglobal.com.tr
İstanbul Kadıköy Tunceli Fatih Mehmet Maçoğlu
Komünist başkan Fatih Mehmet Maçoğlu'nun aday gösterileceği yer belli oldu

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 31 Mart Yerel Seçimleri'nde İstanbul Kadıköy'den Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nu aday göstereceğini resmen açıkladı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nu İstanbul'un Kadıköy ilçesinden belediye başkanı adayı olarak gösterdi. TKP'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Fatih Mehmet Maçoğlu’nun adaylığını destekleyen ve değerlendirme aşamasında olan siyasi parti ve kurumlarla görüşmeler devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde Kadıköy Halk Dayanışması ittifakının tüm bileşenleriyle yerel seçim çalışmamızı başlatacağız. Kadıköy’de güçlü bir halk ittifakı ve işbirliği ile komünist esaslara dayalı halkçı belediyeciliğin en ileri örneklerinden birini hep birlikte yaratacağız. Kadıköy’ü ranta kapatıp, halka açacağız."

MEHMET FATİH MAÇOĞLU KİMDİR?

On bir kardeş olan ve yoksul bir aileden gelen Fatih Mehmet Maçoğlu, 1968'de Ovacık'ın Çemberlitaş Köyü'nde doğdu. İlk öğretimi Ovacık Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda okudu. Daha sonra Bingöl Sağlık Lisesi'ni kazandı. Ailede okuyan tek kişi olan Maçoğlu, Bingöl Sağlık Lisesi'nden sonra Konya Bozkır Hisarlık kasabasında sağlık memuru olarak göreve başladı. Daha sonra askerlik durumundan kaynaklı Tunceli Pertek Pınarlar Sağlık Ocağı'na tayin oldu. Askerlik bittikten sonra da Pertek ilçesi Merkez Sağlık Ocağı'nda görev yaptı.

1996 yılında Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası'nın aktif üyesi olarak işyeri temsilciliğinde bulundu. 2007 yılından 2017 yılına kadar Tunceli Devlet Hastanesi'nin Acil Polikliniği'nde görev yapan Maçoğlu, 2014 yerel seçimleri için kamu görevinden istifa ederek Tunceli'nin Ovacık ilçesinden belediye başkan adayı oldu. Evli iki çocuk babası olan Maçoğlu, 2014'te yerel seçimlerde Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) adayı olarak TKP'den Ovacık Belediye Başkanı seçilerek beş yıl boyunca Ovacık' ta görev yaptı.