Kocaeli'de demir çelik fabrikasında korkutan yangın!

Gündem haberleri
Kocaeli'de demir çelik fabrikasında korkutan yangın!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir demir çelik fabrikasında gece saatlerinde yangın çıktı. Alev alev yanan fabrika için bölgeye çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, alevlere teslim olan fabrika 1,5 saat süren çalışmalar sonucu söndürüldü.

Alikahya Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikada, gece 01.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Fabrikadan yükselen alevleri görenler durumu 112 Acile bildirdi.

Kocaeli'de demir çelik fabrikasında korkutan yangın! - Resim : 1

Edinilen bilgiye göre, çıkış sebebi henüz tespit edilemeyen yangın fabrikayı sardı. Yangının ihbar edilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

ÇEVRE İLLERDEN DESTEK GÖNDERİLDİ

İzmit’in yanı sıra çevre ilçelerden de çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye yönlendirildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangının asit tanklarına sıçraması engellenerek patlamanın eşiğinden dönüldü.

Kocaeli'de demir çelik fabrikasında korkutan yangın! - Resim : 2

Yangının başlamasının ardından işçiler fabrikadan çıkarıldı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Yaklaşık 1.5 saat sonra kontrol altına alınan yangın, 3 saatlik yoğun çalışmanın neticesinde söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin alandaki soğutma çalışmaları devam ediyor. Jandarma ekipleri, yangınla ilgili inceleme başlattı. Olayda yaralanma ve can kaybı olmadığı öğrenildi. (AA-DHA)

Kaynak: Diğer

yangın haberleri Kocaeli haberleri