Kocaeli'de avcılar kaza yaptı, bagajdan avlanması yasak kızıl geyik çıktı

Kocaeli
Kocaeli'de avcılar kaza yaptı, bagajdan avlanması yasak kızıl geyik çıktı
@ DHA

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, avcıların bulunduğu kamyonet, tıra arkadan çarparak takla attı. Kazada 2 avcı yaralanırken, bagajda ise avlanması yasak kızıl geyik olduğu görüldü.

Kocaeli'deki kaza, saat 08.30 sıralarında, Kuzey Marmara Otoyolu Sevindikli mevkisinde meydana geldi. İ.Ç.'nin kullandığı kamyonet, Nihat Öz yönetimindeki dorsesi olmayan tıra arkadan çarptı. Tırın üzerine çıkan kamyonet, daha sonra takla attı.

KIZIL GEYİĞE EL KONULDU, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kazayı görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri, yaralanan avcılar İ.Ç. ve Ö.T.'yi yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürdü. Bu sırada aracın bagajında, avlanması yasak olan kızıl geyik olduğunu gören jandarma ekipleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'ne bilgi verdi. İhbarla kaza yerine gelen görevliler, kamyonette, av sırasında kullanıldığı tahmin edilen çok sayıda mermiye ve erkek kızıl geyiğe el koydu. Olayla ilgili hem adli hem idari soruşturma başlatıldı.

Kocaeli'de avcılar kaza yaptı, bagajdan avlanması yasak kızıl geyik çıktı - Resim : 1

"KOMPLE TIRIN ÜZERİNE ÇIKTI"

Kaza anını anlatan sürücü Nihat Öz, kamyonetin yükselerek, kullandığı tırın üzerine kadar çıktığını belirtip, “Sağ şeritten normal bir şekilde geliyordum daha sonra bir gürültüyle savruldum ve sol aynamda kamyoneti gördüm. Sol taraftan vurup komple tırın üzerine çıktı. Allah cana vermesin” dedi.

Kocaeli'de avcılar kaza yaptı, bagajdan avlanması yasak kızıl geyik çıktı - Resim : 2

 

Kocaeli kızıl geyik körfez Kocaeli haberleri