Kocaeli Derince Limanı mevkiinde TMO silosunda patlama

Kocaeli

Kocaeli'nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda meydana gelen patlamada 3'ü ağır 12 kişi yaralandı.

İlçenin sahil kesiminde saat 14.40 sıralarında TMO Kocaeli Başmüdürlüğü liman silosunda henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Yoğun duman ve toz bulutuna neden olan patlama sonucu bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Patlamada 3'ü ağır 12 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince kentteki hastanelere kaldırıldı. Patlama sesi Körfez'in birçok kesiminden duyuldu.

"YARALILARIMIZDAN 3'Ü ENTÜBE EDİLDİ"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Yaralılarımızdan 3'ü entübe edildi. 60 tane silo var. İlk tespitlere göre 13 tanesinde yıkım olduğu söyleniyor. Henüz içlerine girilemedi. İçeride kimse olmadığına eminiz. Yaralı sayısında artış beklenmiyor" dedi.

VALİ YAVUZ PATLAMANIN NEDENİNİ AÇIKLADI

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silolarındaki patlamada enkaz altında kimse olmadığını değerlendirdiklerini bildirdi.

Yavuz, bölgede güvenlik birimlerinin gerekli tedbirlerini aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şu anda enkaz altında hiç kimsenin olmadığını belirtmek istiyorum. Kontrollerimiz, personel sayımı gerçekleştirildi. Enkaz altında kimse olmadığını değerlendiriyoruz. Bu konunun uzmanlarıyla da yaptığımız görüşmede ve alanda yapılan teknik incelemede buğday tozu sıkışması kaynaklı bu tür patlamaların olabileceği değerlendiriliyor. Bunun dışında bir patlama olduğuna dair şu anda bir emare söz konusu değil ama konunun uzmanları da elbette çok yönlü olarak olaya bakıyorlar ama bizim değerlendirmemiz, buğday tozu sıkışmasından kaynaklı bir patlama olduğu yönündedir. Şu anda arkadaşlarımız soğutma çalışmalarına devam ediyor."

Vali Yavuz, gazetecilerin bölgede yeni patlama riski olup olmadığı sorusuna, "Elbette bunu şu anda öngörmüyoruz ancak tedbirlerimiz mevcut. Anlık müdahale edebilecek imkanlara sahibiz." yanıtını verdi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklama şöyle:

"Bugün, saat 14.50 sıralarında, Liman bölgesinde bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda meydana gelen yangına #AFAD, @EmniyetGM, @jandarma, itfaiye ve 112 ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. Patlama sonucunda göçük altında kalan bir vatandaşımız kurtarılmıştır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze air Kıyem-3 hızlı tahlisiye botumuz olay yerine yönlendirilmiştir. İstanbul Kuruçeşme'de bulunan Nene Hatun acil müdahale gemimiz ve Tuzla'da konuşlu bulunan şark römorkörümüz kalkışa hazır beklemektedir. Yapılan kontrollerde limanda bulunan gemilerde herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir. TMO silolarında yaşanan patlamanın kıyıdan içeride olması dolayısıyla Kıyem-3 botumuz olay yerinde hazır bir şekilde beklemektedir" açıklamasında bulundu. 

Kocaeli Derince Limanı mevkiinde TMO silosunda patlama - Resim : 2

BAKAN KOCA: YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabın felakete ilişkin "Kocaeli Derince Toprak Mahsulleri Ofisi deposunda meydana gelen patlamadan 12 kişi etkilenmiş olup, 3’ü yoğun bakımda entübe durumdadır. Yaralıların tedavileri Kocaeli Şehir Hastanesi, Derince Devlet, Seka Devlet ve Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde devam ediyor. Yaralılara, Kocaeli Derince Toprak Mahsulleri Ofisi çalışanlarına ve şehir halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." açıklamasını yaptı. 

Kocaeli Derince Limanı mevkiinde TMO silosunda patlama - Resim : 3

ADALET BAKANI TUNÇ: GEREKLİ ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Kocaeli Derince’de Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait siloda meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum. Elim hadisenin aydınlatılması için gerekli adli soruşturma başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Derince Limanı mevkiinde TMO silosunda patlama - Resim : 4

Kaynak: AA

Kocaeli Kocaeli patlama