KKTC’den tanınma yolunda bir adım daha

KKTC

Kasım ayında Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye kabul edilen KKTC bu kere Türk devletlerinin yanı sıra Pakistan, İran ve Afganistan’ın da üye olduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı toplantısında ‘tanınma’ daveti yaptı. KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, "Bu yoldan dönmeyeceğiz" dedi.

Türk Devletleri Teşkilatı’na kendi ismiyle gözlemci üye kabul edilen KKTC, Türk devletlerinin yanı sıra Pakistan, İran ve Afganistan’ın da içinde bulunduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) Taşkent’teki dışişleri bakanları tepesinde ‘tanınma’ daveti yaptı.

‘BU YOLDAN DÖNMEYECEĞİZ’

10 üyeli teşkilatın Özbekistan’ın başşehri Taşkent’te evvelki gün düzenlediği 26’ncı dışişleri bakanları toplantısında konuşan KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, “Kıbrıs Rumları ve milletlerarası toplum Kıbrıs’ın inkâr edilemez gerçeğini kabul etmek zorundadır, o da; iki farklı hükümran devletin, iki başka demokrasinin, iki farklı halkın var olduğudur. Kabul etsinler ya da etmesinler, KKTC’nin resmen tanınması ve müktesep haklarının teyit edilmesini talep ediyoruz. Çıktığımız bu yoldan geri dönüş yoktur” dedi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

KKTC adım