Bakan Fidan: BM'nin koordinasyonsuzluğunu görüyoruz

Gündem haberleri Hakan Fidan

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile ortak basın toplantısı düzenledi. Fidan KKTC'deki BM ile yol gerilimine ilişkin "BM'nin koordinasyonsuzluğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde BM ile yol gerilimine ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "KKTC’yi her alanda sonuna kadar desteklemekteyiz. Kıbrıs Türklerinin haklı mücadelesini, dünya çapında tanınması için var gücümüz ile çalışmaktayız. BM’nin adadaki bazı uygulamalarını, BM’nin kuruluş ruhu ile uyuşmadığını göstermiş oldu. BM'nin tarafsızlığını bu olayda yitirdiğine inanıyoruz" dedi.

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ

Bakan Fidan Türkiye'nin AB üyelik sürecinin 2 açıdan ele alınması gerektiğini dile getirdi. AB üyelik sürecinin rasyonel değil siyasi yeniden bakıldığına dikkat çekti. Türkiye'nin AB üyeliğinin stratejik bir hamle olabileceğini belirten Fidan, 'AB katılaşmış tutumlarını yeniden değerlendirmeli' dedi.

BULGARİSTAN: TÜRKİYE'NİN ÜYELİĞİNİ DESTEKLİYORUZ

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Gabriel açıklamasında "Türkiye AB üyelik sürecinde. Bulgaristan da üye olarak Ankara'nın Avrupa yolundaki bu girişimini desteklemektedir" ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Bulgaristan BM KKTC