Kızılay, Ensar Vakfı'na 7.9 milyon dolarlık bağış belgesini doğruladı

Kızılay, Ensar Vakfı'na 7.9 milyon dolarlık bağış belgesini doğruladı

Sosyal medyada gündem olan, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na 2017 yılında bağış iddiası, Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından doğrulandı

Başkentgaz'ın Kızılay'a yaptığı 8 milyon dolarlık 'şartlı' bağış, sosyal medyada gündem oldu. Kızılay'ın doğruladığı 2017 yılına ait bağış belgesine göre, 7 milyon 925 bin doların Ensar Vakfı'na verilmesi isteniyor.

Başkentgaz'ın 2017 yılında Ensar Vakfı'na bağış yaptığı ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan belgeye göre şirket 7 milyon 925 bin doların Kızılay ile Ensar Vakfı arasındaki yurt protokolü çerçevesinde Ensar'a verilmesi istendi. Kızılay da bu parayı Ensar Vakfı'na bağışladı.

Kızılay, Ensar Vakfı'na 7.9 milyon dolarlık bağış belgesini doğruladı - Resim : 1

Bu bağışın, bir Twitter hesabından paylaşılmasının ardından Kızılay Genel Müdürlüğü de Ensar Vakfı'na bağış belgesini yaptığı resmi açıklama ile doğruladı.

KIZILAY: BAĞIŞÇI ŞARTLI BAĞIŞ İSTEDİ, İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİK

Kızılay'ın açıklamasında, "Kızılay, 1868 yılında gönüllüler tarafından kurulmuş ve 151 yıldır gönüllülerin ve hayırseverlerin desteği ile insanı yardım çalışmaları yapan bir 'iyilik' örgütüdür. Kızılay, Kamu bütçesinden pay almamakta, insani yardım çalışmalarını tamamen bağışlarla finanse etmektedir.

Hayırsever vatandaşlarımız ve duyarlı şirketlerimiz, Kızılay'a doğrudan bağış yapıp herhangi bir şart öne sürmedikleri gibi, bazı bağışlarını da bazı faaliyetlerde kullanılma şartı ile yapmaktadır.

Kızılay'ın resmi internet safyasına girildiğinde onlarca şartlı bağış hesabı olduğu görülecektir. Kimi firmalar bağışlarıyla sadece tekerlekli sandalye alınmasını, kimi firmalar da su kuyuları açılmasını istemektedir. Söz konusu haberde adı geçen hayırsever firma da Kızılay'a bağışta bulunmuş ve şart olarak eğitim hizmetlerine destek vermek amacıyla öğrenci yurdu yapılmak üzere habere konu olan vakfa aktarılmasını istemiştir. Kızılay da bu şartı, bağışçının istekleri doğrultusunda yerine getirmiştir.

Sizlerin ve kamuoyunun bilgisine sunulur.

Türk Kızılay Bağış Yönetimi Direktörlüğü" ifadelerine yer verildi.

YÜZDE 99.1 ENSAR'A, BİNDE 9 KIZILAY'A!

Buna göre Başkent Gaz, Kızılay aracılığıyla yaptığı bağışın yüzde 99.1'ini Ensar Vakfı'na yaparken, sadece binde 9'luk bölümünü Kızılay'a bağışlamış oldu.

Ensar Vakfı