Kış rotalarında 'sömestr' etkisi

Yaşam Haberleri Gündem haberleri Gezi Kayseri Uludağ Erzurum Ekonomi haberleri Turizm
Kış rotalarında 'sömestr' etkisi

Kayak tutkunlarının dört gözle beklediği kar yağışları Ocak ayının ortası itibariyle kendisini göstermeye başlayacak. Kış gezginlerinin rotasında Uludağ, Erciyes ve Palandöken yer alıyor. Aramalar sömestr dönemi için oldukça sıklaşırken, aileler genelde İstanbul'a yakın rotaları tercih ediyor.

Kış mevsimi yüzünü çoğu şehirde göstermeye başladı. Havaların soğumasıyla da kayak tatili için yapılan aramalarda artışlar yaşanmaya başlandı. Neredekal.com’un verilerine göre Aralık ayı sonu itibariyle kayak tatili aramalarındaki artış Ocak ayına girişle birlikte daha da yükseldi.  Kayak tutkunları tatil için Aralık ayında en çok Uludağ, Erciyes ve Palandöken için arama yaptılar. Okulların 19 Ocak’ta yarıyıl tatillerinin de başlayacak olması bu aramalarda ki ilginin artmasına neden oldu. 

Kış rotalarında 'sömestr' etkisi - Resim : 1
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED)’un yaptığı açıklamada da yarıyıl tatilinin rezervasyonları geçen yıla oranla yüzde 15 civarında arttırmış olduğunu dile getirdi.

İSTANBUL'A YAKIN ROTALAR

Yaklaşan sömestr ve kış tatil rotaları hakkında konuşan Neredekal.com CEO’ su Gökhan Sivrikaya, “Bu dönemde tatil aramalarında en çok kayak ve termal otel aramalarında hareketlilik yaşanıyor. Çocuklu aileler için kayak otellerinin sunduğu çocuklara yönelik tatil programları ilgiyi daha da arttırıyor. Termal otellerinde doğa, spa ve wellness konusunda sundukları olanaklar termal otelleri daha da cazip hale getiriyor" dedi.

TERMAL OTELLERE İLGİ 

Kayak tutkunlarının, sezonu açtığını da sözlerine ekleyen Sivrikaya, şunları söyledi: "Özellikle Ocak ayı itibariyle havalarında soğuması ve daha da soğuyacak olması kayak tutkunları için kayak tatili aramalarında artışa neden oldu. Ayrıca hem termal hem de kayak tatilinde İstanbul’a yakın seçeneklerin şu an aramalarda daha çok ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Kış turizminin gözdesi olan termal otellere ilgi hala devam ediyor. Termal tatil aramalarında ise İstanbul’a ve diğer büyük şehirlere yakın lokasyonlar olan Yalova, Sapanca, Denizli ve Afyonkarahisar ön plana çıkıyor. 

Kış rotalarında 'sömestr' etkisi - Resim : 2
Çocuklu aileler termal tatilinde ise her şey dahil konsepti sunan otellere öncelik tanıyor. 

EN ÇOK FİYAT ARTIŞI İZMİR'DE

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Aralık ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerine göre yüzde 93.24 ile en çok fiyat artışını restoran ve otellerde görüldü.

Neredekal.com’da listelenen 23 binden fazla tesis incelendiğinde, Aralık ayında otellerin oda fiyatlarının bir önceki yıla kıyasla yüzde 87 artarak bin 287 TL’den 2 bin 404 TL’ye yükseldiği görüldü. Neredekal.com’un verilerine göre en çok fiyat artışı yüzde 139 ile İzmir’de yaşandı. Çanakkale yüzde 116 ile ikinci sırada yer alırken üçüncü sırada ise yüzde 112 ile Ankara yer aldı. 

Avrupa Birliği'ne yakınlığıyla bilinen EU Reporter yayın organında yayınlanan “Ziyaret etmeden önce Türkiye hakkında bilmeniz gerekenler” başlıklı yazıda “Türkiye yalnızca doğal güzellik değil aynı zamanda tarihi noktalarıyla olağanüstü bir kış tatil noktası” ifadesine yer verildi. Yazıda Türkiye'nin kış turizmini rahatlıkla kaldıracak alt ve üst yapıya sahip olduğu, büyük kentlerinde “harika bir toplu taşıma sisteminin” bulunduğu ve havacılık sektörünün gelişmiş olduğu anlatıldı.

sibel.gulersoyler@haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel