Kırklareli'de 6 çocuk annesi eşini canice katleden sanık: 'Senden bana koca olmaz' dedi, sinirlendim

Kırklareli Gündem haberleri Kadın cinayetleri Kadına yönelik şiddet kadın cinayeti

Kırklareli'de 6 çocuk annesi eşi Songül Akbaş'ı hakkında uzaklaştırma kararı olmasına karşın tabancayla vurarak katleden Zeynel Abidin Akbaş, savunmasında," 'Senden bana koca olmaz' dedi, sinirlendim, ateş ettim" dedi.

Kırklareli'de 6 çocuk annesini silahla ateş ederek katleden Zeynel Abidin Akbaş, mahkemedeki savunmasında, eşinin kendisine, 'Senden bana koca olmaz' demesinin üzerine ateş ettiğini söyledi.

Kırklareli'de 6 çocuk annesi eşi Songül Akbaş'ı hakkında uzaklaştırma kararı bulunmasına karşın tabancayla vurarak öldüren Zeynel Abidin Akbaş, savcılıktaki sorgusunun ardından, 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Mahkemede savunmasını yapan Akbaş, 28 yıldır evli olduğu eşinin son ayda dini gruplara sempati duyduğunu ve bu yüzden sürekli kavga ettiklerini ileri sürdü.

EŞİM BAZI DİNİ GRUPLARA SEMPATİ DUYUYORDU

Eşiyle konuşmak için eve gittiğini öldürmek amacı olmadığını söyleyen Akbaş,

"Eşim bazı dini gruplara sempati duymaya başladı ve onlarla temas içindeydi. Bundan 2 ay önce evi terk edip, Tokat'a gitti. Büyük oğlum oraya gidip kendisini tekrar eve getirdi. Daha sonra, 'ben seninle aynı evde yaşamak istemiyorum' dedi. Uzaklaştırma kararım olduğu için eve gidemiyordum. Dün evin yakınlarında eşimi bir marketten çıkarken gördüm ve peşine takılıp konuşmak istediğimi söyledim.

BARIŞMAK İÇİN GİTMİŞTİM, ÖLDÜRMEK İSTEMEDİM

Girdiğim evde kızım Melek vardı ve konuşmaya başladık. Ben eve dönmek, barışmak istediğimi söyledim. O da bana, 'seni istemiyorum, senden bana koca olmaz' dedi. Bunun üzerine  sinirlendim ve tabanca ile ateş ettim. Ben konuşup barışmak için gitmiştim, öldürmek istemedim" dedi.

 

Kaynak: DHA

Kırklareli kadın cinayeti kadına yönelik şiddet