Kira fiyatlarında yeni dönem: İstanbul, İzmir ve Ankara’da fiyatlar ne durumda?

Haber Merkezi
Kiracı Gündem haberleri

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte ağustos ayı kira zam oranı belli oldu. Buna göre konut kiralarında uygulanan zam tavanı yüzde 65,93 olarak belirlendi.

Kira fiyatlarında yeni dönem başladı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ağustos ayı kira artış oranı yüzde 65.93 olarak belirlendi. Ancak ev sahibi ve kiracıların dikkat etmesi gereken hususlar var. Örneğin ev sahibi belirlenmiş bu oranın üzerine yasal olarak çıkamıyor. Üniversitelerin açılmasıyla birlikte ağustos ve eylül aylarında kiraların artacağı ancak uzmanlara göre birkaç ay sonra kiraların dengelenebileceği söyleniyor.

Haber Global'e konuşan Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "Ekim gibi okul sezonu başlayıp herkes yerine oturduğu zaman mevcut kira artışları tamamıyla duracak yıl sonuna doğru azalışa geçecek" dedi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki fiyatları da değerlendiren Başaran "100 metrekare bir evi siz tutmak istediğiniz zaman 20 bin lira minimum rakam olarak vermek durumundasınız. Eğer yapı sıfırsa birim fiyatı 25-26 bin liraya kadar çıkıyor. Diğer taraftan ikinci sırayı ise İzmir alıyor. İzmir'de metrekare birim fiyatı 180-190 TL. Yani siz 100 metrekare bir evi tutmak istediğiniz zaman minimum 18 bin lira gibi bir rakam söz konusu. Üçüncü sırada ise Ankara geliyor. Ankara'da birim fiyatı 150-160 TL civarında. Orada da 100 metrekare bir ev kiralamak istediğiniz zaman minimum 15 bin TL gibi rakam söz konusu" şeklinde konuştu.