Kilometrelerce kuyruk... Resmen akın var!

Kurban bayramı Muğla Bolu
Kilometrelerce kuyruk... Resmen akın var!

Kurban Bayramı tatili bugün öğleden sonra başladı. Çok sayıda vatandaş tatilini geçireceği bölgelere doğru yola koyuldu. Birçok kentte trafik yoğunluğu oluştu. Gözde turizm merkezlerinin olduğu Muğla'nın girişinde 5 kilometrelik araç kuyruğu var.

Kurban Bayramı tatili için yola çıkan sürücüler, Aydın-Muğla kara yollarında trafik yoğunluğu oluşturdu. İstanbul yönünden gelen sürücüler, Menteşe ilçe merkezi girişinde yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğuna neden oldu.

Kilometrelerce kuyruk... Resmen akın var! - Resim : 1

Muğla genelindeki turistik tesislerde doluluk oranın yüzde 90'a ulaştığı öğrenildi. Yakın illerden gelen yerli turistlerin ise günübirlik tatil tercih ettiği belirtildi.

Kilometrelerce kuyruk... Resmen akın var! - Resim : 2

Aydın-Muğla kara yolundaki uygulama noktasında polis ve jandarma trafik ekipleri, sürücüler ile yolculara broşür dağıtırken, Genel Bilgi Taraması (GBT) da yapıldı.  

Kilometrelerce kuyruk... Resmen akın var! - Resim : 3

BODRUM'DA ULAŞIM DURMA NOKTASINDA

Dünyanın önemli turizm merkezlerinden Bodrum'da Kurban Bayramı tatili için yola çıkan sürücüler, arife gününde de kentin ana yollarında ve işlek caddelerinde trafik yoğunluğu oluşturdu.

Kilometrelerce kuyruk... Resmen akın var! - Resim : 4

Güvercinlik Jandarma Kontrol Noktası'ndan son 1 haftada 80 bin araç giriş yaptı. Ekiplerce 10 binden fazla aracın kontrolü yapılırken, trafik akışının sağlanması için bölgede jandarma ekiplerinin çalışması sürüyor.

Kilometrelerce kuyruk... Resmen akın var! - Resim : 5

Özellikle Turgutreis, Yalıkavak, Türkbükü ve kent merkezi istikametlerinde trafik, yer yer durma noktasına geldi. Yoğunluğun bayram süresince devam etmesi bekleniyor. 

ANADOLU OTOYOLU'NDA TATİLCİ YOĞUNLUĞU

Kurban Bayramı'nı tatilde ve memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, Anadolu Otoyolu Sakarya Hendek geçişinde yoğunluk oluşturdu.

Kilometrelerce kuyruk... Resmen akın var! - Resim : 6

Zaman zaman durma noktasına gelen trafikteki yoğunluk havadan da görüntülendi.

 BOLU DAĞI GEÇİŞİNDE BAYRAM TRAFİĞİ

Kurban Bayramı tatili için yola çıkan tatilciler, TEM Otoyolu'nun Bolu geçişinin Ankara yönünde yoğunluk oluşturdu. Bolu Dağı mevkisinde ulaşım, zaman zaman durma noktasına geldi. Yoğunluk nedeniyle TEM üzerindeki dinlenme tesisleri de doldu.

Kilometrelerce kuyruk... Resmen akın var! - Resim : 7

Trafik ekipleri ise ulaşımın aksamaması için bölgede önlem alıp denetimlerini artırdı. Otoyol boyunca sabit ve gezici radarlı hız kontrolleri yapılırken, elektronik tabelalarla sürücüler, hız limitlerine ve trafik kurallarına uymaları yönünde uyarıldı.

 43 İLİN GEÇİŞ NOKTASINDA YOĞUN TRAFİK

43 ilin geçiş noktasında bulunan ve 'kilit kavşak' olarak bilinen Kırıkkale'de Kurban Bayramı yoğunluğu devam ediyor. Gün içinde yoğunlaşan trafik, gece saatlerinde ise durma noktasına geldi.

Kilometrelerce kuyruk... Resmen akın var! - Resim : 8

Bayram tatiline çıkmak isteyenler, Ankara- Kırıkkale yolunda uzun araç kuyrukları oluşturdu. Trafik yoğunluğunun yarın artarak devam etmesi bekleniyor.

 

 

Kaynak: Haber Global TV