Kilise saldırısında Polonya bilmecesi

Haberglobal.com.tr
Polonya Gündem haberleri Silahlı saldırı haberleri

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne yapılan ve bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıda kullanılan Polonya plakalı otomobil, Beylikdüzü'nde terk edilmiş olarak bulundu.

İstanbul Sarıyer'de pazar ayini sırasında Santa Maria Kilisesi'ne yapılan silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetmişti. Yapılan incelemelerde saldırganların Polonya plakalı bir otomobille olay yerine geldikleri tespit edildi.

Polis ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından, saldırganların kullandığı otomobil Beylikdüzü'nde otluk bir alanda terk edilmiş olarak bulundu. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından otomobil emniyet otoparkına çekildi.

Öte yandan, saldırısı sırasında Polonya Başkonsolosu Witold Lesniak’ın da kilisede bulunması dikkatleri çekmişti. Bakan Yerlikaya bu konuda hakkında, "Polonya Başkonsolosu’nun düzenli bir şekilde İstanbul’da farklı farklı kiliselere gittiği bu kez ise tesadüfen bu kiliseye gittiği bilgisi var. Hedef Başkonsolos olsa, saldırganlar niye Tuncer Cihan’a önce silahın kabzasıyla vurup, sonra silahla öldürüyor?" demişti.