Kılıçdaroğlu'ndan 'Helalleşme' turları: Sultan Kara konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Helalleşme" turu kapsamında 28 Şubat döneminde ihraç edilen öğretmen Sultan Kara'yı ziyaret etmişti. Kara, O ziyarette yaşanılanları anlattı. CHP Lideri'nin kendisini dikkatle dinlediğini söyleyen Kara, "Bu atılan adımlar değerli" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çıkışı siyasette çok tartışılmıştı. Kılıçdaroğlu son olarak 28 Şubat sürecinde öğretmenlikten alınan Sultan Kara'yı ziyaret etmişti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin detaylarını Kara, gazeteci Nihal Bengi Su Karaca'ya anlattı.

" BENİ DİKKATLE DİNLEDİ"

"Yaşadığımız linci anlattım, inancımız gereği örttüğümüz başörtüsü bahane edilerek nasıl Cumhuriyet düşmanı ilan edildiğimizi anlattım, başımız örtülü iken İstiklal Marşı okumamıza dahi izin verilmediğini anlattım. Kendisi beni dikkatle dinledi. Zaman zaman duygulandı, zaman zaman beden dili ile çok fazla üzüntü duyduğunu gördüm. Konuyu siyaset üstü olarak gördüğünü ve mutlaka toplumun bu manada barışması gerektiğini, yapılan hataların tamir olması gerektiğini söylemesi bana bu noktada çok yapıcı geldi."

Sultan KARA
28 Şubat mağduru

Kara, Kılıçdaroğlu'nu görüşmede samimi bulduğunu ve endişelerinin CHP Lideri tarafından bizzat giderildiğini belirtti. Bugün attığı adımları da değerli bulduğunu kaydetti.

 

Kaynak: Diğer

CHP Kemal Kılıçdaroğlu helalleşme 28 şubat