Kılıçdaroğlu'dan Karamollaoğlu'nun "üçüncü ittifak" çıkışına ilk yorum

Kılıçdaroğlu'dan Karamollaoğlu'nun "üçüncü ittifak" çıkışına ilk yorum

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun "Üçüncü ittifak olabilir" çıkışıyla ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Temel Bey'in düşüncesi ittifaktan ayrılmak değil, ittifak içinde yine belli bir ittifak oluşturabilir yönünde. Bir düşüncedir tabii, saygı duyacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karar TV ekranlarında yayınlanan Gündem Özel programında Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını yanıtladı. 

"TELEVİZYONDA YAPITIĞI AÇIKLAMAYLA ÖĞRENDİM"

Kılıçdaroğlu'na Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun gündem yaratan "Seçim kanunuyla şartlar değişti. Üçüncü ittifak olabilir" çıkışı ve üçüncü ittifaka bakış açısı soruldu.

Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin genel başkanları olarak güzel bir uyum için çalıştıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, "İktidar kendi koltuğunu korumak için seçim kanununda bazı değişiklikler yaptı. Şimdi çıkan kanuna göre oturup bizim yeniden bir strateji belirlememiz lazım. Madem ki bir araya geldik o zaman en çok vekili nasıl çıkarabiliriz çalışmalar yapıyoruz. Anladığım kadarıyla Temel Bey de benzer bir çalışmayı kendi arkadaşlarıyla tartışmış ve ittifak içinde başka bir ittifakın olabileceği yönünde bir düşünceye varmış. Bunu televizyonda yaptığı açıklamayla öğrendim." ifadelerini kullandı.

"24'ÜNDEKİ TOPLANTIDA GÜNDEME GELİR"

Açıklamalarının devamında Kılıçdaroğlu, "Temel Bey'in düşüncesi ittifaktan ayrılmak değil, ittifak içinde yine belli bir ittifak oluşturabilir yönünde. Bir düşüncedir tabii, saygı duyacağız. Ayın 24'ünde toplanacağız, büyük ihtimalle bu konu da gündeme gelir." dedi.

"ÜÇÜNCÜ İTTİFAKA GEREK VAR MI?" 

Elif Çakır'ın "İttifakın içerisinde ittifaka gerek var mı?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Bu konu hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Temel Bey kendi görüşünü ifade etti, benim şahsi görüşüm oturulur konuşulur, her seçeneğin artı ve eksileri değerlendirilir. Ona göre liderler bir karar verirler." yanıtını verdi.

Kaynak: Diğer

Temel Karamollaoğlu saadet partisi Temel Karamollaoğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kemal Kılıçdaroğlu Kılıçdaroğlu