Kılıçdaroğlu'dan 'Pınar Gültekin' açıklaması

Kılıçdaroğlu'dan 'Pınar Gültekin' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili olarak, "Sormak gerekiyor, araştırmak gerekiyor, iktidarın yapması gerekiyor, kadına yönelik şiddet neden artıyor?" açıklamasında bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

İdlib'de 33 askerimiz şehit oldu, kim yaptı diye sorulacağına koşa koşa gittiler, Putin'in önünde esas duruşa geçtiler. Bunları yapanlar bizim milliyetçiliğimizi sorgulayamazlar. Vatan toprağını yabancılara satanlar, 250 bin dolar verdiği zaman vatandaşlık hakkını sorgulayanlar bizim milliyetçiliğimizi sorgulayamazlar. Bizim milliyetçiliğimizde 83 milyonun kucaklaşması vardır. Bizim milliyetçiliğimizde bayrağa saygı, vatanın bütünlüğüne saygı vardır. Bizim milliyetçiliğimiz mevsimsel değildir, adamına göre değildir. 

24 Temmuz basın bayramı aslında. Gazeteciler gerçekleri yazdıkları için tutuklanıyorlar. Besleme konumuna gelmedikleri için tutuklanıyorlar. Kalemlerini övgü üzerine inşa etmedikleri için tutuklanıyorlar. Bu vesile ile Barış Pehlivan'ı, Murat Ağırel'i, Müyesser Yıldız'ı saygıyla anıyoruz. İstedikleri kadar hapse atsınlar, istedikleri kadar dişi ağrıdı diye doktora çıkarmasınlar, bu kişiler kalemlerini satmazlar. Özgür gazeteci olarak doğruları yazarlar. Doğruları yazan bütün gazetecilere şükran borçluyuz. 

VAN'DAKİ FACİAYA YÖNELİK ELEŞTİRİ

Van Gölü'nde bir facia yaşandı, 59 kişinin cesedi çıkarıldı. Van Gölü bizim sınırlarımız içinde. Nasıl oluyor da sınırlardan geçip tekneye binip ölümü göze alarak başka bir diyara gitmek istiyorlar. Buna kim izin veriyor. Bu konunun tartışılması lazım. Sınırlar yol geçen hanına dönmüşse oturup iktidarın sorgulanması lazım. 50 kişinin sorumluluğu kime ait. Onları ülkeye kim soktu? Bu ülkenin sınırlarından sorumlu bir siyasi irade var mı? Kim bunlar? Parayla girip çıkıyorlar, bu paranın yukarıya çıkış mercii var mı acaba? Nasıl oluyor da yüz binlerce insan gelip geçiyor buralardan. 

FINDIK FİYATI 25 LİRANIN ALTINDA OLAMAZ

Fındıktan söz etmiştim. Toprak Mahsülleri Ofisi geçen yıl fındığı 16.5-17 liradan satın alıyor. Bu yıl fındık satacağım diye ilan veriyor. 20 ton fındığı 24 liradan satacağım diyor. Kara geçiyor. Talep 420 ton. 20 ton satacak, 420 tonluk talep geliyor. Tarım Bakanı açıklamalar yaptı, hepsi hikaye. Fındığa verilecek fiyat 25 liranın altında olamaz. Bahçe aynı bahçe, üretici aynı üretici nasıl oluyor da bu konu her yıl tartışılıyor. Maliyet belli alacağın para belli değil. Çiftçi de üretici de bir yıl önceden kaç lira gelir elde edeceğini bilecek. Fındık üreticisi de Karadeniz'de beklesin. Üretici nasıl kazanır görecek, nasıl kar edilir görecek. Yabancı firmanın egemenliği altına girmeyecek, bunu da görecek. Ne zaman? Halkın iktidarında görecek. 

PINAR GÜLTEKİN'İN ÖLDÜRÜLMESİ

Genç bir kızımız kaybolmuştu. Pınar Gültekin maalesef öldürülerek hayatına son verildi. Kadına yönelik şiddet giderek tırmanıyor. Bu konuda kadın-erkek, yaşlı-genç hepimizin duyarlı olması lazım. Yeri geldiğinde en güzel sözleri söylüyoruz ama lafla. Sormak gerekiyor, araştırmak gerekiyor, iktidarın yapması gerekiyor, kadına yönelik şiddet neden artıyor? 

Kadınların 5 acil talebini sizlerin bilgisine sunuyorum: 

- Kadınlarla erkeklerin eşit olduğu fikrini kabul edin.

- Kadınların hayatın her alanında eşit temsili için somut adımlar atın. İstanbul Sözleşmesi'nden izmanın çekilmesi, yasanın değiştirilmesi girişimlerinden vazgeçin. Sözleşmeyi ve yasayı uygulayın. 

- Kız çocuklarını örgün eğitimin dışına iten 4+4+4 eğitim sistemine son verin ve ücretsiz eğitime geçin.

- İstihdam oranlarında ve yönetim kademelerinde kadın-erkek eşitliğini sağlayacak önlemleri derhal devreye sokun. Cinsiyet ayrımcılığı yapılmadan her mahalleye ücretsiz kreşler açılmasını sağlayın.

- Kadınların kazanılmış yasal haklarını tehdit eden sözden vazgeçin. Nafaka hakkının kısıtlanması, aile arabuculuğu, miras hakkı gibi tartışmalara derhal son verin.  

Bunları sağlamak istiyorsanız yapacağınız tek şey var CHP'ye oy vereceksiniz, dünyayı, Türkiye'yi değiştireceksiniz. 

son dakika son dakika haber Kılıçdaroğlu'dan grup toplantısında açıklamalar