Kılıçdaroğlu'dan 28 Şubat toplantısı açıklaması

Gündem haberleri Kemal Kılıçdaroğlu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısını yineleyerek "Bunlar asla gitmez deniyor, ne demek asla gitmez, onları tıpış tıpış milletin iradesi ile göndereceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu, 6 partinin 28 Şubat toplantısına dair de konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Türkiye, sorunlarını çözmüş bir ülke olmaktan çıktı, sorunlar yumağı içinde çırpınan bir ülke haline döndü. Bunun sorumlusu iktidar sahipleri. Yapacakları tek iş sandığı milletin önüne getirmek. Sadece baharı bekleyin, yazı bekleyin, sonbaharı bekleyin... Bekleye bekleye millet perişan oldu. Sandığı getirirsiniz, millet oy verirse görevinize devam edersiniz.

"BUNLAR ASLA GİTMEZ DENİYOR, NE DEMEK GİTMEZ"

Bunlar asla gitmez deniyor, ne demek asla gitmez, onları tıpış tıpış milletin iradesi ile göndereceğiz. Gitmez diyorlar, kim diyor gitmez. Gitmezler lafını kullanmak kadar yanlış bir şey yok. Sorunları çözme kapasiteleri de yok. Sandık gelecek, milletin iradesine başvuracaklar ve biz bunları göndereceğiz. Millet İttifakı, halkın desteği ile bunları gönderecek.

"GÜLİSTAN DOKU BULUNAMIYORSA O ZAMAN SORUNUMUZ VAR DEMEKTİR"

Gülistan Doku'nun ailesi burada. Eğer kaybolma süreci aydınlatılamıyorsa bu kadar süreye karşın o zaman iktidar sahiplerinin bunun hesabını vermeleri lazım. Biz faili meçhuller istemiyoruz. Bu kadar uzun bir zaman geçiyor, anne baba perişan, hala Gülistan Doku bulunamıyorsa o zaman sorunumuz var demektir. Aile bizim temel taşımızdır.

"DEMOKRASİDEN UFAK TEFEK KIRINTILAR KALMIŞ"

Ufak tefek kırıntılar kalmış onun dışında Türkiye'de demokrasinin askıya alındığını hepimiz biliyoruz. Süreç intikam duygusu ile çalıştırılıyor. Birisi iktidar sahibinden birini eleştiriyorsa yakalanması, aylarca hapiste tutulması tablosuyla karşı karşıya kalıyoruz. Sedef Kabaş bunlardan birisidir. 12 yıl 10 ay hapisle yargılanıyor, 1 ayını doldurdu. Osman Kavala da öyle, Selahattin Demirtaş da öyle, askeri öğrenciler de öyle.

MONTRÖ ANLAŞMASI UYARISI

Bütün dünyanın dikkatle izlediği Ukrayna krizi var. Sizler de buna, milletvekilleri ya da yurttaşlar olarak izliyorsunuz. Bölgemizde bir savaş istemiyoruz. Savaşın acımasızlığını en iyi bizim tarihimiz anlatır. Montrö ülkemiz için son derece önemli bir anlaşma. Birileri anlaşmayı tartışmaya açarsa bunun doğuracağı vahameti 84 milyonun iyi bilmesi lazım. Hepimizin dış politikada sağduyu ile hareket etmesi lazım.

ENFLASYON VE HAYAT PAHALILIĞI

Hayat pahalılığını hepiniz biliyorsunuz. Asgari ücrette ciddi bir artış oldu, önce büyük bir sevinç vardı, şubat ayında anket yapıldı. Sonuçları paylaşmak istiyorum. Yeni maaşla ekonomik durumunuz aralık ayına göre ne yönde değiştirilmiş diye soruluyor. Daha rahat geçiniyorum yüzde 9,2, değişiklik olmadı diyenlerin oranı yüzde 33.6. Asgari ücret artışı hiçbir şey getirmemiş. Yüzde 52.2 o zamma rağmen daha zor geçiniyorum noktasına gelmişse iktidar sahiplerinin düşünmesi lazım. Bizim belediye başkanlarımız Türkiye genelinde ellerinden gelen çabaları gösteriyorlar. Yardım için verilen 6.2 milyon liraya el koydular. Fakire gidecek paraya el koyuyorsunuz. Ona rağmen belediye başkanlarımız çalışmalarımızı sürdürüyorlar.

EYT'LİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Aramızda EYT'liler var. Uzun süre sizin sorunlarınıza karşı kulaklarını tıkadılar. Ne demek EYT'li diye. En tepedeki zat sizin için 'türedi' lafını kullandı. Bu kardeşiniz bunu asla unutmayacak. Hiç meraklanmayın az kaldı, sizin sorunlarınızı da çözeceğiz. Emeklilikte yaşa takılanlar neden birdenbire fazlalaştı. Zaten normalde işinden olmuştur, iki, kendi özgür iradesi ile işi bırakıyor. Böyle bir model dünyada yok. 

AK PARTİLİ AKBAŞOĞLU'NUN ENFLASYON SÖZLERİ

AK Parti'den bir şey beklemeyin, zaten MHP toplumla hiç ilgilenmez. Siz hiç MHP'nin esnafla ilgili bir sorunu gündeme getirdiğini duydunuz mu? Duyamazsınız. İşsizlerin derdini dile getirdiğini duydunuz mu? Duyamazsınız. Onların tek görevi saraydan aldıkları talimatın gereği olarak 19 Mayıs hareketleri yapmak. El kaldırmak ve indirmek. AK Parti milletvekillerinin televizyonlara çıkıp konuşmalarını çok isterim. Bunlardan birisi vardı, Akbaşoğlu. Müthiş bir matematikçi. Kendisini kutlamak lazım. Yakında Maliye Bakanı olabilir diyorlar, olabilir. 

ARICILIK BİRLİĞİ TEPKİSİ

Cumhur İttifakı'nın en temel özelliklerinden birisi de sık sık paralel yapılar kurmalarıdır. Merkez Bankası fiyat istikrarından sorumlu, paralel komite kurdular. Arıcılar 2003'te bir araya gelmişler, merkez birliği kurmuşlar. 50 bini aşan üyeleri var. Türkiye'de 8 milyon 100 bini aşan arı kovanı var. Hindistan ve Çin'den sonra kovanda Türkiye dünya 3.'sü. Paralel yapılar kurması lazım, oturuyorlar kuruyorlar. Tarımsal Hayvancılık ve Arıcılık Platformu. Bunların 1501 üyeleri var ama Tarım Bakanlığı bunları destekliyor. Her sonbahar ve ilkbaharda arılara beslenme şekeri verilir diyorlar. Maalesef diyorlar ki, Türk-Şeker'den istediğin şekeri alman için birlikten istifa edip bizim derneğe üye olacaksın. Devlet böyle yönetilir mi? Türkiye Arı Yetiştiricileri Derneği sahte bal ile de mücadele ediyor. 

28 ŞUBAT'TAKİ 'GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM' TOPLANTISI

Ayın 28'inde bir toplantı yapacağız. Millet İttifakı olarak, artı, 6 siyasi partinin genel başkanı bir araya geleceğiz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'den neyi kastediyoruz, neyi hedefliyoruz, bu kamuoyu ile paylaşılacak. Bütün çalışmalar yapıldı. Devletin adaletini sağlamanız lazım. Bir devlet böyle sorumsuzca yönetilemez. Adaletin sağlanması lazım, o nedenle 28 Şubat Pazartesi, 13:30'da 6 parti genel başkanı bir araya geleceğiz. Bizim bir araya gelmemiz birilerinin hoşuna gitmiyor. Kendi yaptıkları açmazları bize mal etmeye çalışıyorlar. Her birimizin ortak bir hedefi var, yaşanabilir bir Türkiye. 

Kaynak: Haber Global TV

Kemal Kılıçdaroğlu CHP EYT'liler TBMM