Kılıçdaroğlu ve Akşener'in erken seçim çağrısına AK Partili Bülent Turan'dan yanıt

Kılıçdaroğlu ve Akşener'in erken seçim çağrısına AK Partili Bülent Turan'dan yanıt

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in erken seçim çağrısına yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan "Türkiye'nin erken seçim gibi bir gündemi yok. Seçimler zamanında yapılacaktır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gerçekleştirdiği sürpriz görüşmenin ardından açıklamalarda bulunmuştu. İki lider toplantı sonrası erken seçim çağrısı yapmıştı.

"TÜRKİYE'NİN ERKEN SEÇİM GİBİ BİR GÜNDEMİ YOK"

Kılıçdaroğlu ve Akşener'in açıklamalarının ardından "erken seçim" çağrısına ilk yanıt AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi.

Türkiye'nin erken seçim gündeminin olmadığını ifade eden Turan, Kılıçdaroğlu ve Akşener'i etiketlediği gönderide şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin #ErkenSeçim gibi bir gündemi yok. Seçimler zamanında yapılacaktır! Türkiye, size rağmen, önündeki tüm engelleri aşma iradesine ve kararlılığına sahiptir. Bu gündeminizin hiç kimseye faydası yok."

Kılıçdaroğlu ve Akşener'in erken seçim çağrısına AK Partili Bülent Turan'dan yanıt - Resim : 1

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu açıklamasında "Yönetemediğinizi biliyoruz. Merkez Bankasının ya müdürü ol çık açıklama yap, ya da müdahale etmeyi doğru bulmuyorum diyorsan müdahale etme. Koskoca bir kurum dünyada itibarsızlaştırıldı. Kendisine açık ve net çağrıda bulunuyorum yönetemiyorsun milletin sırtına daha fazla yük yükleme. Bir an önce Türkiye'nin seçime gitmesi gerekiyor. Bir zam yağmurudur geliyor. Gidişattan duyduğumuz endişeleri paylaştık. Merkez Bankasının itibarını sıfırladılar. Türkiye'nin de itibarını sıfırladılar." ifadelerini kullanmıştı.

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Akşener açıklamasında  "Sayın genel başkanın acil seçim hemen seçim çağrısına katılıyorum. Seçimden başka yapacak çare yok." demişti.

Kaynak: Haber Global TV

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İYİ Parti Genel Başkanı Akşener AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan erken seçim