Kılıçdaroğlu'dan Muharrem İnce sorusuna yanıt

Kılıçdaroğlu'dan Muharrem İnce sorusuna yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'CHP sağa kaydı' eleştirileri için, "Bunları söyleyenlerin pek çoğunun solculuğu, kantin solculuğudur" dedi. CHP lideri İnce sorularına da yanıt verdi. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesinden İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "Muharrem İnce'yi disipline vermeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna "Bu aşamada hayır" dedi. Kılıçdaroğlu, "Peki hangi aşamada?" sorusunu ise, "Partiye zarar veren hiç kimseyi partide tutmak istemeyiz" diye yanıtladı.

Muharrem İnce'nin çıkışının CHP'ye zarar verip vermediğine ilişkin soruya ise Kılıçdaroğlu, "Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum" yanıtını verdi. 

"CHP SAĞA KAYDI" ELEŞTİRİLERİNE YANIT: KANTİN SOLCULUĞU

"Hayatımda duyduğum en saçma şeylerden birisidir bu. Az önce ifade ettiğim parti içi demokrasiyi işletecek, taşeron işçileri gündeminin en baş konusu yapacak, apartman görevlileri için kadınlar için gençler için işçiler için gecenizi gündüzünüze katacaksınız.. Adalet için Ankara’dan İstanbul’a yürüyeceksiniz.. Herkes için ve her alanda adalet için mücadele edeceksiniz, sonra da yok CHP sağa kaymış. Bu eleştirileri yapanların pek çoğunun solculuğu “sözde” solculuktur, gardrop Atatürkçülüğü gibi, gardrop solculuğu, kantin solculuğudur. Biz “Taşeron işçilerine kadro” diyene kadar, kimsenin aklına gelmiyordu o kardeşlerimiz. Kimse “Bu ülkede 100 binlerce taşeron işçi var, onların hakları ne olacak” diye sormuyordu bile. Acaba emekliye iki maaş ikramiye, bu sözü söyleyenlerin aklına geliyor muydu? Toplumun en yoksul kesimi olan orman köylülerini gündeme getirmek, bu sözü söyleyenlerin akıllarına geliyor muydu? Bu sözü söyleyenler acaba kendi oturdukları binalarda apartman görevlilerinin sorunlarını biliyorlar mıydı? Toplumun en duyarlı, bugüne kadar sahip çıkılmamış her kesimine sahip çıktık. Bana söyler misiniz, bunun neresi sağcılık? Rakı masalarında Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştirmeyi asla kabul etmem ve doğru bulmam. Oturup, CHP’yi samimi olarak eleştirenleri dikkatle okurum. Çünkü onlardan öğreneceğim şeyler vardır. Ama oturup kendisine post tahsis edilmedi diye veryansın edeni samimi bulmam. Bunlardan dost da olmaz, partiye, ülkeye yarar da gelmez."

Kaynak: Cumhuriyet

Fotoğraf: Necati Savaş/Cumhuriyet

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Muharrem İnce