Kılıçdaroğlu'dan Metin Feyzioğlu'na tepki: Beni derinden sarstı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, baro başkanlarının yürüyüşüyle ilgili olarak Metin Feyzioğlu'na tepki göstererek, "Beni derinden sarsan olay ise Türkiye Barolar Birliği Başkanı'nın bu olaya karşı takındığı tutumdur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, baro başkanlarının yürüyüşüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Beni derinden sarsan olay ise Türkiye Barolar Birliği Başkanı'nın bu olaya karşı takındığı tutumdur. En başta o savunacak. 'Avukata yeşil pasaport verdik, şimdi sesini kes.' Bu anlamda düşünüyorsanız, rüşvet verdim sesini kestir bu." dedi. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları: 

"23 Haziran için bir mesaj gönderir misiniz dediler. Sizlere de okumak isterim. Sevgili İstanbullular bizler martın sonu bahar diyerek yola çıktık. Yerel seçimlerde bu sloganı kullandık. Dilimizde baharın coşkusu, yüreğimizde insan sevgisi vardı. İstanbullulara hizmet için yola çıktık. İstanbullular Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığını onayladılar ama önümüze engeller konuldu. Dünyada örneği olmayan kararlara imza atarak seçimi geçersiz saydılar. 4 oy pusulasının 3'ü geçerli kabul edildi, biri geçersiz. Sandılar ki İstanbullular bu adaletsizliğe ses çıkarmayacak. Tüm dünya İstanbul seçimlerine kilitlendi, İstanbullular bu kez 800 bin i aşan farkla İmamoğlu'nun başkanlığını onayladılar.

BARO BAŞKANLARININ YÜRÜYÜŞÜ

Yargıyı kontrol altına aldılar, savcıyı da aldılar, sıra geldi avukatlara. Bununla uğraşıyorlar. Anayasa'ya göre barolar kamu tüzel kişiliği niteliğindedir. Bir devlette iki tane Merkez Bankası olmaz. Aynı vilayette iki tane vali olmaz. Bir ilde de bir tane baro olur. Barolar da seçimle gelir. Bugün o polislere talimat verip avukatları sokmak istemeyenler ve sayın Mansur Yavaş'ın açacağı çadıra izin vermeyenler unutmasınlar, gün gelecek siz de avukata ihtiyaç hissedeceksiniz. Avukatlık sıradan bir meslek değildir. Biz baroların yürüyüşünü saygıyla karşılıyoruz. Kaldırımda yürüyelim diyorlar, hayır kaldırımda da yürümeyeceksiniz. Sonunda girişimler oldu, şimdi yürüyorlar.

METİN FEYZİOĞLU'NA TEPKİ

Beni derinden sarsan olay ise Türkiye Barolar Birliği Başkanı'nın bu olaya karşı takındığı tutumdur. En başta o savunacak. Avukata yeşil pasaport verdik, şimdi sesini kes. Bu anlamda düşünüyorsanız, rüşvet verdim sesini kestir bu. Hangi avukat rüşvetle iş yapar. O da adaletin savunucusudur. Biz bu mücadelede avukat kardeşlerimizin haklı çığlıklarını bütün dünyaya duyurmalarından gurur duyuyoruz.

Adalet Bakanı "Teklif yok, hangi maddesine karşı çıkıyorsunuz" diyor. "Bizim de hakim olduğumuz teklif yok" diyor. Sayın Bakan bunlar Adalet Bakanlığı'nda hazırlanmıyor. Bir Adalet Bakanlığı'nın da sarayda olduğundan haberin yok mu? Sana niye sorsunlar? Siz teklif hazırlayamazsınız, böyle bir yetkiniz yok.

Metin Feyzioğlu Kemal Kılıçdaroğlu