Kılıçdaroğlu'dan '1 milyon doz aşı' açıklaması: Nereye gidecek bu para?

Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "19 yıl geçmiş hala insan hakları düşünüyorlar" dedi. CHP lideri, 'bedava aşı' iddiasıyla ilgili, "Bedava alacaksın 1 milyon doz aşıyı, 12 milyon dolara satacaksın. Nereye gidecek bu para?" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. 

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak İnsan Hakları Eylem Planı'na eleştiri getirerek, "19 yıl geçmiş hala insan hakları düşünüyorlar. Yeniden toplantı yapacağınıza bu konuda dünya kadar yayın var. BM'ye bakın görürsünüz insan haklarını. Peygamberimizin veda hutbesine bakın, görürsünüz insan haklarını. Bunların dünyadan haberi yok" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

(Aksaray'daki ziyaretleri) Herkes dertli. Hayvancılıkla geçinen bir adam yem alamıyorum diyor. Kredi çektim, ne olacak halimiz diyor. Sandık gelecek, seni bu hale düşüren iktidara oy vermeyeceksin. Bir emekliye rastladım, "Benim maaşa iki senedir zam vermiyorlar. Neymiş 1500 lirayı geçmeyecekmiş." Emekli maaşı 1500 lira altında alan çok kişi var dedim, 1500'e çıkardılar ama normal aylığı 1500 liraya kadar çıkana kadar zam verilmeyecekmiş. "Nasıl bir düzen yaptı bilmiyorum" diyor.

"PATATESLER DEPODA TUTULUYOR"

71 ilde patates üreticimiz var, Niğde ve Nevşehir çok önemli iki il. Ekim, kasım ayında hasta yapıldı. Tüccar maliyeti 1 lira olan patatesi 60 kuruşa bile almıyor. 4 aydır üretici depoda tutuyor. 400-500 ton beklenti var. Bu kadar ürünü acaba birisi satın alacak mı diye. Toprak Mahsülleri Ofisi diye bir ofisimiz var, Tarım Kredi Kooperatifi diye bir kooperatif var. Bari patates üreticilerinin sorunlarına eğilsinler. Onların talebi üzerine bunu tekrar dile getirdim. Bu hükümet almaz da onlar depolarda çürürse kesinlikle sandığa gittiğinizde gerekli dersi iktidara vermek zorundasınız. 

EĞİTİM SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ

Eğitim konusu üzerinde çok sayıda grup toplantısında durdum. Okullar açılacak mı tartışması var ama şu bir gerçek, çocuğunu okula gönderen hiçbir anne ve baba eğitim sisteminden memnun değil. Hangi partiden olursa olsun. Eğitim sistemini deneme tahtasına dönüştüren bu iktidara bütün anne ve babaların ders verme zamanı gelmiştir. Önümüzdeki seçimlerde sandık gelecek, çocuklarınız için gelin bu iktidara ders verin. Sizin çocuklarınız çok değerli. 

"NE SIRRI, FATURALAR VAR"

Geçen hafta bir soru sordum. Çin'den bedava alınan aşı Devlet Malzeme Ofisi'ne (DMO) 12 milyon dolara fatura edildi mi? Sayın Koca'nın da bir konuşmasında verdiği yanıtla başlamıştım. Gazeteci soruyor; Sinovac'ın getirilişinde iktidara yakın şirket aracı oldu mu? Bu kesinlikle doğru değil diye cevap veriyor. Keymen İlaç'ın adını açıkladım. Koca'dan yanıtı şunun için istedim, siz aracı yok diyorsunuz, o kişi seni aldatıyor. Sana doğru bilgiyi bu kardeşin verir. DMO ile Sinovac'ın anlaşaması elimde var, sana gönderebilirim. Rantın olduğu yerde siyasi akbabalar vardır. Bedava alacaksın 1 milyon doz aşıyı, 12 milyon dolara satacaksın. Ne sırrı, faturalar var. 12 milyon dolar ne oldu? Keymen açıklama yaptı. Masrafları karşılamak için kullandık dedi. Masraf 12 milyon dolar mı? Nereye gidecek bu para? Ben bunu soracağım. Masrafını çıkar anlatırsın, şu harcamaları yaptım. Onu faturalarsın ama senin faturalaman şöyle, 1 milyon doz aşı, çarpı 12, eşittir 12 milyon dolar. 

Kaynak: Haber Global TV

Kemal Kılıçdaroğlu CHP İnsan Hakları Eylem Planı