Kılıçdaroğlu çiftinden kadına şiddet tepkisi: 8 Mart'ı kutlamak yerine kahroluyoruz

Kemal Kılıçdaroğlu
Kılıçdaroğlu çiftinden kadına şiddet tepkisi: 8 Mart'ı kutlamak yerine kahroluyoruz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile eşi Selvi Kılıçdaroğlu, 8 Mart dolayısıyla sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Paylaşılan video ile Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, kadına yönelik şiddete tepki gösterdi, 8 Mart mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu, videolu paylaşımına, "8 Mart'ı kutlamak yerine gördüklerimizle kahroluyoruz. Bu ayıba son vereceğiz! Sözümüz söz!" notunu düştü.

Videoda konuşan Selvi Kılıçdaroğlu, "Yarın emekçi kadınlar günü. Hep beraber kutlayacağız mı diyeceğim artık bilemiyorum, herkes bir şeyler söyleyecek ama bu kadar kadına şiddetin olduğu bir dönemde, gönül rahatlığıyla onu da kutlayamayacağız gibime geliyor. Burada herkesin el ele vermesi lazım. Elimizde İstanbul Sözleşmemiz de var. Sanki bundan geri adım atılıyormuş gibi zaman zaman bir algı da oluşuyor. Üzülüyoruz, kahroluyoruz" dedi.

CHP lideri ise, "Kadına yönelik şiddeti hep birlikte kınıyoruz, gereğini yapıyor muyuz? Bu konuda endişelerim var. Artık bu utancı üzerimizden atmak zorundayız. Birlikte, kadın-erkek hak mücadelesi vererek, birlikte yapacağız. Sözümüz söz, bu şiddeti sonlandıracağız, Türkiye'yi bu ayıptan kurtaracağız. Kadınların bu anlamlı günü kutlu olsun, onları yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Global TV

Kemal Kılıçdaroğlu Selvi Kılıçdaroğlu 8 Mart CHP 8 Mart Dünya Kadınlar Günü