Kelebekler Vadisi'nde kayalıklara düşen paraşüt pilotu öldü

Gündem haberleri Fethiye

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi'nde kayalıklara düşen base jump (serbest düşüş) sporcusu paraşüt pilotu hayatını kaybetti.

İlçede süren 23. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'ne katılmak için gelen İngiliz vatandaşı Dilip Marcus Sundhod (47), bir grup arkadaşıyla Kelebekler Vadisi'ndeki kayalıklardan base jump atlayışı yaptı.

Atlayışın ardından açtığı paraşütü kayalıklara takılan Sundhod, sarp alana düştü.

Arkadaşlarının ihbarı üzerine bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ile Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri sevk edildi.

Kelebekler Vadisi'nde kayalıklara düşen paraşüt pilotu öldü - Resim : 1

Bölgeye ulaşan ekipler, pilotun yaşamını yitirdiğini belirledi. Sedyeye alınarak Kelebekler Vadisi'ne indirilen ceset, sahil güvenlik botuyla Ölüdeniz'deki Kumburnu Plajı'na getirildi.

Ceset, Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Pilotun atlayışının, festival etkinlikleri kapsamında olmadığı bildirildi.

BASE JUMPİNG NE DEMEK?

Base kelimesi dört farklı kelimenin baş harflerinden meydana gelmektedir. Bunlar building, antenna, span ve Earth kelimeleri olarak dikkat çekmektedir. Türkçe anlamları ise sırasıyla bina, anten, karış ve uçurum şeklindedir. Jumping kelimesi ise atlama şeklinde tabir bulur. Ayrıca base jumping olarak bilinen bu kavram 'temel atlama' şeklinde ifade edilir.

BASE JUMPİNG NASIL YAPILIR?

Base jumping yapmak için bina, uçurum, kule veya bunlara benzer yerlerden atlamak gerekir. Atlama ise paraşüt veya wingsuit ile yapılır. Oldukça heyecanlı bir spor olması ise herkesin yapmamasına neden olmaktadır. Çünkü yükseklik korkusu olan kişilerin bu sporu yapması hayli zordur. Ancak arzu eden herkesin bu sporu denemesi mümkündür. Sporun özünde ise yüksekte uçup yere iniş yapmak bulunur.

 

Kaynak: AA

Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Fethiye