Kazdağları'nda altın arayan Alamos Gold: Kirazlı projesi durdu

Kazdağları'nda altın arayan Alamos Gold: Kirazlı projesi durdu

Kazdağları Kirazlı mevkinde altın arama projesini yürüten Kanadalı firma Alamos Gold inşaat ruhsatının yenilenmediği gerekçesiyle bölgedeki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Alamos Gold inşaat ruhsatının yenilenmediği gerekçesiyle bölgedeki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada ruhsatın dün sona erdiği ruhsatları yenilenene kadar faaliyetlerin durduğu belirtildi. 

Şirket Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile temas halinde olduğunu belirterek ruhsat yenileme işleme için bakanlığın beklendiğini vurguladı.

"İNŞAAT FAALİYETİ TAMAMLANAMAMAKTADIR"

"Şirket, imtiyazların yenilenmesi için tüm yasal gereklilikleri ve şartları yerine getirmiştir" diyen Alamos Gold, resmi web sitesinden şu açıklamada bulundu:

"Alamos Gold Inc. ( TSX: AGI; NYSE: AGI ) ('Alamos' veya 'Company') bugün Kirazlı projesi beklemede olan tüm inşaat faaliyetlerini askıya aldığını bildirdi 13 Ekim 2019'da sona eren Türk madencilik imtiyazlarının yenilenmesi. Madencilik imtiyazları iptal edilmemiş ve bu son kullanma tarihinden sonra yenilenebilse de, imtiyazlar yenilenene kadar başka inşaat faaliyeti tamamlanamamaktadır.

son dakika son dakika haber