Kayseri'de yolcu otobüsü yan yattı: 8'i ağır, 38 yaralı 

Kayseri Yaşam Haberleri

Kayseri'ye bağlı Pınarbaşı ilçesinde bir yolcu otobüsü yan yattı. Kazada 8'i ağır, 38 kişi yaralanırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kayseri-Malatya kara yolunun 91. kilometresi Karaboğaz Mevkii’nde Muş'tan İstanbul'a giden Burhan D. idaresindeki 34 KG 4949 plakalı Muş Ovası firmasına ait yolcu otobüsü, iddiaya göre sağanak yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak devrildi.

Kazada otobüste bulunan 41 kişiden 8’i ağır olmak üzere toplam 38 kişi yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, polis, jandarma, itfaiye ve UMKE ekibi sevk edildi.

Polis ve jandarma ekipleri yolda güvenlik önlemi alırken, yaralılar ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Devrilen otobüs de vinç yardımı ile kaldırıldı. Kaza nedeniyle Kayseri-Malatya kara yolu ulaşıma kapandı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

21 YAŞINDAKİ ŞAMPİYON SPORCU KAYSERİ'DE VEFAT ETMİŞTİ

R.Ö. yönetimindeki otomobil, aynı yönde seyreden K.Ö. yönetimindeki patates yüklü TIR'a arkadan çarptı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, otomobildeki Buket Kaya'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralanan R.Ö. ile M.T. de Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. TIR şoförü K.Ö. gözaltına alınırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan hayatını kaybeden Buket Kaya'nın, Wushu Kung Fu dalında Avrupa Şampiyonu milli sporcu olduğu ortaya çıktı. Kaya'nın, 2019'da Rusya'nın başkenti Moskova'daki 5'inci Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandığı, geçen yıl ekim ayında da Balkan Şampiyonu olduğu öğrenildi. Kaya'nın ayrıca Kick Boks Türkiye şampiyonluklarının da bulunduğu belirtildi. Otopsi işlemleri süren Kaya'nın cenazesinin Talas ilçesinde toprağa verileceği bildirildi. Yaralıların ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

 

Kaynak: İHA

Kayseri pınarbaşı trafik kazası