Kayseri'de 7 yıl önce işlenen cinayette maktulün eşi, kardeşi ve yengesi gözaltında

Kayseri'de Sarıoğlan ilçesinde 7 yıl önce pompalı tüfekle öldürülen Cemal Uzun cinayetinde eşi Fadime Uzun, kardeşi Nuri Uzun ve onun eşi Nejla Uzun gözaltına alındı. Nuri Uzun, cinayetin ardından televizyon programlarına çıkıp ağabeyini öldüren kişilerin yakalanması istemiş.

Olay, 3 Haziran 2014'te Sarıoğlan ilçesi Palas Mahallesi'nde meydana geldi. Cemal Uzun'un (40) evine giren kar maskeli kişiler, olay tarihinden iki hafta önce nişanlanan kızı Adeviye Uzun'un (15) altınlarını çalmaya kalkıştı. Bu sırada Adeviye Uzun, kolundan ve karnından bıçaklandı.

Boğuşma sesleri üzerine yatak odasından çıkan Cemal Uzun ile şüpheliler arasında arbede yaşandı. Cemal Uzun, pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Adeviye Uzun, tedavisinin ardından sağlığına kavuştu. O dönem olayla ilgili yürütülen soruşturmada şüphelilere ulaşılamadı.

YAKLAŞIK BİNE YAKIN KİŞİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 7 yıl sonra cinayet dosyasını yeniden açtı. Ekipler, Kayseri genelinde yaklaşık bine yakın kişi ile yüz yüze görüşme yaptı. Aile üyeleri üzerinde yoğunlaşan ekipler, öldürülen Cemal Uzun’un eşi Fadime Uzun, kardeşi Nuri Uzun ve onun eşi Nejla Uzun’un şüpheli hareketlerde bulunduğunu tespit etti. Yapılan çalışmanın ardından 3 şüpheli gözaltına alındı.

TUTUKLANDI

Ağabeyi Cemal Uzun'u tüfekle öldürdüğü, yeğeni Adeviye Uzun'u ise bıçakla yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Nuri Uzun, mahkemece tutuklandı. Cemal Uzun'un eşi Fadime Uzun ile yengesi Nejla Uzun ise serbest bırakıldı.   

KARDEŞİNİN KATİLLERİNİN BULUNMASINI İSTEMİŞ

Bu arada, cinayetin şüphelilerinden Nuri Uzun'un bazı televizyon programlarına çıkarak ağabeyi Cemal Uzun'u öldüren kişilerin yakalanmasını istediği ortaya çıktı. Uzun, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, "Katil dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor. Biz katilin bir an önce yakalanmasını istiyoruz. Bir an önce yakalanmalı ki başkalarının canlarını da yakmasın. Palas'taki tüm insanlar, bizim başımıza gelen bu olay yüzünden tedirgin oldu. Herkes ruhsatlı silah alıp kamera taktırıyormuş. Başkalarının canlarının yanmaması için ve ağabeyimi öldürüp yeğenimi yaralayan katilin bir an önce yakalanması gerekiyor. Biz devlet büyüklerimizden katilin yakalanması için yardımlarını bekliyoruz'' demişti. 

Kaynak: DHA

Kayseri cinayet