Kaymakam basın toplantısı yaparak duyurdu: Koronavirüs konusunda en güvenli ilçeyiz

koronavirüs
Kaymakam basın toplantısı yaparak duyurdu: Koronavirüs konusunda en güvenli ilçeyiz

İlçede 5 kişide koronavirüse rastlandığını ve 42 kişinin de kontrol altına alındığını söyleyen Anamur Kaymakamı İsmail Gültekin koronavirüs konusunda en güvenli ilçelerden birisi olduklarını açıkladı.

Mersin'in Anamur ilçesinde seyyar satıcılık yapan M.Ö., ailesiyle birlikte yakınlarının Gaziantep'teki cenaze törenine katıldı. Cenaze sonrası Anamur'a dönen M.Ö. ve ailesi, rahatsızlanınca hastaneye başvurdu. Aile, koronavirüs şüphesiyle hastanedeki pandemi bölümüne alındı. 4 kişilik ailenin testleri pozitif çıktı. 

M.Ö. ve ailesinin, Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi sürerken, İlçe kaymakamı İsmail Gültekin ilçedeki koronavirüs vakalarıyla ilgili açıklama yaptı. Gültekin, İlçe Sağlık Müdürü Doktor Cem Adil ile birlikte Öğretmenevi'nde basın toplantısı vakalarla ilgili bilgi verdi.

 

Kaymakam basın toplantısı yaparak duyurdu: Koronavirüs konusunda en güvenli ilçeyiz - Resim : 1

Anamur'da şu anda 5 koronavirüs vakası olduğunu açıklayan Gültekin, bununla ilgili 12 sağlık görevlisi ile 30 vatandaş olmak üzere 42 kişinin kontrol altına alındığını belirtti. Bu kişilerin test sonuçlarının negatif çıktığını kaydeden Gültekin, Anamur'un, koronavirüs konusunda Türkiye’nin en güvenli ilçesi olduğunu vurguladı. Kaymakam Gültekin, bakanlıkların alınmasını istediği tüm tedbirleri  eksiksiz olarak uyguladıklarını dile getirdi.

DHA

Mersin Anamur koronavirüs