Kastamonu'da ölen polisin bahçesinde 'el bombası' araması

Kastamonu
Kastamonu'da ölen polisin bahçesinde 'el bombası' araması

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bir ay önce hayatını kaybeden polis memurunun evinin bahçesine gömdüğü iddia edilen el bombaları için arama yapıldı.

Çeşitli illerde görev yaptıktan sonra 2013 yılında emekli olan polis M.O. (63), bir ay önce hayatını kaybetti. İlçede 2 katlı müstakil evde yaşayan emekli polisin kızı S.O. evin tıkanan giderini açtırmak istedi.

İddiaya göre M.O'nun eşi F.O. ise eşinin evin bahçesine el bombaları gömdüğünü, eşinden korktuğu için bunu daha önce söyleyemediğini ifade etti. Bunun üzerine aile durumu polis ekiplerine bildirdi.

Bunun üzerine sabah saatlerinde çok sayıda polis, itfaiye, elektrik ve doğal gaz idaresi ekibi adrese sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan polisler evin bahçesinde kazı çalışması başlattı.

Mahallede ikamet eden N.T, komşularının bahçesinde kazı çalışması başlatıldığını söyledi. El bombalarının 2006 yılında gömüldüğünün iddia edildiğini anlatan N.T, "Bir süre önce vefat etti. El bombalarını bahçesine gömmüş. Gömdüğünden eşinden başka kimsenin haberi yok. Geçenlerde vefatından sonra evin gideri tıkandığı için kızı kazdırmak istedi. Annesi de kızına durumu anlatmış. O da polise ihbar etti. Hepimiz merakla bekliyoruz" dedi.

2,5 saat boyunca süren çalışmada herhangi bir bulguya ulaşılamadı. 

Kaynak: AA

Kastamonu el bombası