Kartal sahilinde suyun yaklaşık 2 metrelik derinliğinde "el bombası" alarmı

İstanbul Gündem haberleri
Kartal sahilinde suyun yaklaşık 2 metrelik derinliğinde "el bombası" alarmı

İstanbul Kartal sahiline yüzmeye gelen vatandaşlar, kıyıdan 3 metre uzaklıkta el bombası olduğunu iddia edince ortalık ayağa kalktı. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, el bombasının çıkarılma çalışmalarına yarın devam edileceği öğrenildi.

"Bomba" ihbarı ortalığı birbirine kattı, Kartal sahilinde vatandaşlar ayaklandı.

Olay, saat 14.00 sıralarında Kartal sahilinde meydana geldi.

İddiaya göre, sahile yüzmeye gelen vatandaşlar kıyıdan 3 metre uzaklıkta 2 metre derinlikte olan bir cisimle karşılaştı. Cismin el bombası olduğunu iddia eden çevredeki vatandaşlar, olayı polis ekiplerine bildirdi. Adrese gelen ekipler çevrede güvenlik önlemi alırken deniz polisi ve kıyı emniyet personeli de çalışmalara destek verdi. Bomba olduğu değerlendirilen parçayı etkisiz hale getirme çalışmaları içinse SAS ekipleri de adrese sevk edildi.

“EL BOMBASI OLDUĞUNU FARK ETTİK”

Yaşanan olaya ilişkin konuşan vatandaşlardan, “Denizde sarılı bir şekilde bulunan el bombası olduğunu fark ettik. Durumu polis ekiplerine bildirdik. Onlar da adrese geldi. Şimdi de SAT ekipleri bekleniyor” diye konuştu.

ÇALIŞMALARA YARIN DEVAM EDİLECEK

Dragos Sahili'nde, saat 14.00 sıralarında sahile yüzmeye gelenler, denizin yaklaşık 2 metre derinliğinde bir el bombası olduğunu fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine deniz polisleri ve sahil güvenlik ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları denizde yer belirleme ve fotoğraflama çalışması yaptı. El bombasının çıkarılıp imha etme çalışmalarının yarın Sualtı Savunma Komandoları (SAS) eşliğinde yapılacağı öğrenildi. Polisin bölgedeki önlemi sürüyor.

 

Kaynak: İHA

İstanbul kartal el bombası