Karkamış'a ikinci roket saldırısı: 2 kişi hayatını kaybetti

PKK/YPG Gaziantep

Gaziantep'in Karkamış ilçesine roket saldırısı yapıldı. Roketlerin bazılarının yerleşim yerlerine düştü. Saldırıda 5 yaşındaki bir çocuk ile 22 yaşındaki öğretmen hayatını kaybetti. 5 aylık hamile kadının durumu ise ağır... Hayatını kaybeden çocuğun CHP'li milletvekilinin yeğeni olduğu öğrenildi.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine yeniden roket saldırısı düzenlendi. Roketlerden bazılarının yerleşimin olduğu alanlara düştü.

Terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atılan 5 roket, ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti.

Saldırılarda 5 yaşındaki Hasan Karataş ve 22 yaşındaki öğretmen  Ayşenur Alkan hayatını kaybetti. Daha önceden yaşamını yitirdiği belirtilen 5 aylık hamile kadının ise tedavisinin devam ettiği ancak durumunun kritik olduğu açıklandı. 

5 AYLIK HAMİLE KADININ DURUMU AĞIR

Olaya ilişkin yeni bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 11.15'ten bu yana 11 saldırı gerçekleştirildiğini söyledi. Soylu şu bilgileri verdi:

"Karkamış'ta sivil yerleşim yerlerine saldırı söz konusu, okullarımıza da saldırı söz konusu oldu. Okulun hemen bahçe duvarının dışına düşme söz konusu oldu. Oluşan basınçla öğretmen odasının camları kırılması suretiyle maalesef bir kardeşimiz, öğretmenimiz 22 yaşındaki öğretmenimiz şehit oldu. Evlere isabet etmek suretiyle saldırı devam etti. Bir duvarın içerisine girmek suretiyle oradaki 5 yaşındaki bir çocuğumuz Hasan Karataş şehit oldu. Yine aynı evde 5 aylık hamile kadın da ölü bilgisi geldi. Ama şu anda entübe, dualarımız onunla birlikte. 5 aylık bebeği de yaşatmaya çalışıyorlar. Bu terörün kuralsız, insanlıktan yoksun yüzünün bir sonucudur. Biz bu saldırıları yıllar önce de yaşadık. Bugün öğleden sonra da Öncüpınar'a havan atışları gerçekleşti. Atamayacak hale gelene kadar terörü temizleyeceğiz."

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Saldırılar da 3 okulun hedef alındığı söyleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Karkamış' ta eğitime 1 hafta süreyle ara verildiğini açıkladı.

BAKAN KOCA'DAN: 2 KİŞİNİN DURUMU AĞIR 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gaziantep Karkamış'a terör örgütünce yapılan havan topu saldırısında biri çocuk, 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 19 kişinin yaralandığını kaydetti.

Bakan Koca, "Tedavisi tamamlanan 12 yaralı taburcu oldu. 7 kişinin tedavisi ise devam ediyor, 2'sinin durumu ağır. Saldırının akabinde 18 ambulans, 5 UMKE timi, toplam 84 sağlık personeli olay yerine görevlendirilmiş, acil müdahalelerin ardından yaralılar hastanelere yetiştirilmiştir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

TSK MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ

Sivilleri hedef alan terör örgütüne Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) misliyle karşılık verdi. Obüs mermilerinin üzerine küçük Hasan'ın ve şehit öğretmen Ayşenur Alkan'ın adı yazıldı. 

Karkamış'a ikinci roket saldırısı: 2 kişi hayatını kaybetti - Resim : 2

MİLLETVEKİLİNİN YEĞENİ ÇIKTI

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat, Twitter'dan saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Polat, saldırıda ölen çocuğun 5 yaşındaki yeğeni Hasan Karataş olduğunu söyledi. 

Milletvekili Polat paylaşımında, "Yüreğimiz yanıyor. Gaziantep'in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından düzenlenen roket saldırısında yeğenimiz Hasan Karataş hayatını kaybetti. Teröre lanet olsun" ifadelerini kullandı.

Karkamış'a ikinci roket saldırısı: 2 kişi hayatını kaybetti - Resim : 3

VALİ GÜL: 2 EV, 3 OKULUMUZDA HASAR VAR

Gaziantep Valisi Davut Gül, saldırıya uğrayan okulun önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadı. Yaralananlara geçmiş olsun, hayatını kaybedenlere taziye dileklerini ileten Gül, şunları kaydetti:

"Son durumla ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Şehitlerimiz var, yaralılarımız var. Dolayısıyla Sayın Bakanımız süreci yakından takip ediyor. Onlar da İnşallah gelecekler. Gereken tedbirleri alıyoruz. TSK, karşı tarafa misliyle karşılık veriyor. Atışlar devam ediyor, sabırla beklememiz lazım. 2 ağır yaralımız var, diğerleri çok şükür daha iyi. 2 evimizde zarar var, sivil yerleşim yeri içerisindeki iki tane konut zarar gördü. Şu an ki durumda 2 ev, 3 okulumuzda hasar var, süreci takip ediyoruz."

Gül, yaralı sayısının 10 olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Evet." diye yanıt verdi.

Karkamış'a ikinci roket saldırısı: 2 kişi hayatını kaybetti - Resim : 4

MSB: MİSLİYLE KARŞILIK VERİYOR

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada ise, Çocuk, yaşlı; öğrenci-öğretmen demeden, masum sivillere yönelik saldırılarını sürdüren, okulları dahi hedef alma alçaklığını gösteren hainlerden yaptıklarının hesabı soruldu, sorulmaya devam ediyor. TSK, saldırılara misliyle karşılık veriyor" denildi. 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: BU ALÇAKLARA BEDELİNİ ÖDETECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gaziantep Karkamış’a yapılan hain füze saldırısında hayatını kaybeden canlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağolsun. Sivilleri hedef alan bu alçaklara hesabını soracak, bedelini ödeteceğiz!" dedi.

BOZDAĞ: KİMSE TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ TEST ETMEMELİDİR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırıya sert tepki gösterdi. Bozğda, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Gaziantep Karkamış ilçesine bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG tarafından atılan havan-roket saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Terör örgütü PKK/PYD/YPG'yi bir kez daha lanetliyorum. Sivilleri hedef alan hain saldırının bedelini bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG en ağır şekilde ödeyecektir. Terörle mücadeleyi Türkiye, etkin, kararlı ve aralıksız sürdürecektir. Eninde sonunda terörün kökü kazınacaktır. Kimse Türkiye'yi ve Türkiye'nin gücünü test etmemelidir."

ALTUN:  LANETLİYORUZ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Sivil, asker, polis, öğretmen, kadın, çocuk ayrımı gözetmeden hedef alan terör örgütü PKK/YPG'yi lanetliyoruz. Gaziantep'in Karkamış ilçesinde terör örgütü YPG/PKK üyelerince atılan 5 roket sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz."

ÇELİK: EN AĞIR BEDELİ ÖDETECEĞİZ!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Terör örgütü tarafından Karkamış ilçe merkezine havan/roket atılması sonucu hayatını kaybeden canlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz... Yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Terör örgütünün bu insanlık dışı saldırısını lanetliyoruz. Terör örgütüne en ağır bedeli ödeteceğiz!" ifadelerini kullandı. 

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN KINAMA

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, roketli saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Büyükelçilik tarafından sosyal medyada yapılan yazılı açıklamada, "ABD'nin Türkiye'deki Diplomatik Temsilciliği olarak, bugün Karkamış’ta üç masum insanın hayatını kaybetmesinden dolayı yas tutan Türk halkına katılıyoruz. Bu şiddeti ve haklı görülemeyecek saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyoruz" ifadeleri yer aldı.

DÜN DE SALDIRI YAPILMIŞTI

Suriye'nin kuzeyinden terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca dün Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roket atılması sonucu 1 asker ve 7 polis yaralanmıştı.

Terör örgütü üyelerinin dün akşam saatlerinde Gaziantep'in Karkamış ilçesine attığı 4 roket ise boş alana isabet etmişti. 

SINIR HATTINDA GÜVENLİK ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI

Gaziantep ve Kilis'e yönelik roketli saldırılar sonrası sınır hattında önlemler artırıldı. Güvenlik güçleri teyakkuza geçerken, tedbirler üst seviyeye çıkarıldı.

Saldırıların ardından Tel Rıfat ve Ayn El Arap bölgesindeki teröristlere ait mevziler, sınır birliklerince ateş altına alındı. İnsansız hava araçlarınca tespit edilen terör hedefleri; obüs ve çok namlulu roketatarlar ile vurularak imha edildi.

Kaynak: AA

Gaziantep karkamış PKK YPG