Karabük'te trenin çarptığı bir ayı daha öldü

Karabük Trafik kazası
Karabük'te trenin çarptığı bir ayı daha öldü
Fotoğraf: DepoPhotos

Karabük’te raylardan geçmekte olan ayı trenin çarpması sonucu öldü.

Olay, merkeze bağlı Cemaller köyü yakınlarındaki demir yolunda meydana geldi. Ormandan inip demir yoluna girdiği tahmin edilen ayı, trenin çarpması sonucu telef oldu.

Vatandaşlar, durumu Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi’ne bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler incelemenin ardından telef olan ayıyı gömdü.

12 Ekim tarihinde aynı mevkiide başka bir ayı trenin altında kalarak can vermişti.

TÜRKİYE'DE YAŞAYAN AYI TÜRLERİ

Türkiye'de yaşayan iki ana ayı türü bulunur:

Boz Ayı (Ursus arctos): Kahverengi ayı diye de bilinen boz ayılar Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan büyük bir ayı türüdür. Bu tür, ormanlar, dağlar ve yaylalar gibi geniş doğal yaşam alanlarında bulunur. Kahverengi ayılar, Türkiye'nin Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgeleri gibi çeşitli bölgelerinde görülebilirler.

Pars Ayısı (Ursus arctos isabellinus): Pars ayısı veya İran ayısı olarak da bilinen bu tür, özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan bir ayı türüdür. Pars ayıları, adını tüy renginden almış ve daha hafif bir tüy rengine sahiptir. Aynı zamanda kahverengi ayılardan daha ince bir yapıları vardır.

Türkiye'de ayılar, genellikle ormanlık ve dağlık bölgelerde yaşarlar. Ormanlar, yaylalar ve dağlık araziler, bu türlerin doğal yaşam alanlarıdır. Ayılar, Türkiye'nin doğal zenginliklerinden biridir ve korunmaları ve yaşam alanlarının sürdürülebilir bir şekilde korunması önemlidir. 

Kaynak: İHA