Kara lastikler ucuz fiyatıyla vatandaşın yeniden gözdesi oldu

Gündem haberleri Enflasyon Zam

Kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlar sağlam olması ve ucuz fiyatlı olmasıyla dikkat çeken 'kara lastiklere' yeniden yöneldi. Satışların arttığını belirten esnaf, 'Kundura ve diğer ayakkabılar daha pahalı olduğu için bunlara talep arttı.' dedi.

Kırsal kesimde yaşayan insanların doğa şartlarına karşı en sağlam ayakkabısı olan kara lastikler yeniden ilgi görmeye başladı. Rafları dolduran kara lastiklerin satışı geçtiğimiz yıllara göre üç kat artarken, vatandaşlar sağlamlığından ve ucuz fiyatından dolayı çok memnun.

AYAKKABILAR PAHALI OLDUĞU İÇİN KARA LASTİĞE TALEP ARTTI

Son dönemde kara lastik satışlarının arttığını belirten Mahmut Özkan, “Kara lastik dediğimiz canavar ayakkabılar var. Zenne, çaçav, fantezi modelleri olan ayakkabılardır. İhtiyarların kullandığı kıslavet modelleri var. Kıslavet biraz pahalı olduğu için pek tercih edilmiyor. Fiyatı 150 liradır. Kış şartlarına uygun canavar dediğimiz kara lastikler var, onların fiyatı 70 liradır. Kundura ve diğer ayakkabılar daha pahalı olduğu için bunlara talep arttı. Geçtiğimiz yıllarda 100 çift satıyorduk. Bu yıl ise 300 çift sattık, satmaya da devam ediyoruz.'' dedi.

 

Kaynak: İHA

enflasyon ayakkabı pahalılığı alışveriş Gündem haberleri