Kar geri dönüyor... Sıcaklık 10 derece birden düşecek!

Kar geri dönüyor... Sıcaklık 10 derece birden düşecek!

Meteoroloji'nin hava tahmin haritasına göre yarından itibaren sıcaklıklar 10 derece dolaylarında düşüş yaşayacak. Çarşamba gecesi Anadolu'da kar görülecek. İstanbul'da bugün ve yarın 18 derece olan sıcaklıklar perşembe günü 8 dereceye düşecek.

Meteoroloji'nin tahminlerine göre yer yer etkisini artırarak devam eden yağışlar sürecek ancak hava sıcaklıkları büyük değişiklik yaşayacak.

Yarından itibaren sıcaklıklar 10 derece dolaylarında düşüş yaşayacak ve  kış geri dönecek. İstanbul’da bugün ve yarın 18 derece olan sıcaklıklar perşembe günü 8 dereceye düşecek. İç Anadolu Bölgesi de sıcaklık düşüşünden etkilenecek ve birçok ilde hafif kar yağışı görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Antalya, Adana, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile İzmir'in ve Ankara'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ oluşma riski bulunuyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 18

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde il geneli sağanak yağışlı 18

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey çevreleri akşam saatlerinde sağanak yağışlı 23

Adana: Parçalı ve az bulutlu 25

Antalya: Parçalı bulutlu 22

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 18

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 17

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 13

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 23

hava sıcaklığı hava durumu