Kapadokya'yı ağustosta 697 bin 778 turist ziyaret etti

kapadokya Nevşehir
Kapadokya'yı ağustosta 697 bin 778 turist ziyaret etti

Türkiye'nin önemli kültür ve turizm merkezlerinden Kapadokya'yı, ağustos ayında 697 bin 778 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Nevşehir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, Kapadokya bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olarak ziyarete açık olan Nevşehir, Ürgüp, Hacı Bektaş Veli türbesi ile Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi, Karanlık, El Nazar ve Gülşehir St. Jean kiliseleri, Derinkuyu, Kaymaklı, Özkonak, Mazı ve Tatlarin yer altı şehirleri, Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve Örenyeri, Ürgüp Şahinefendi köyü Sobesos Antik Kenti ve Hacıbektaş Atatürk Evi'ni, ağustos ayında 697 bin 778 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

EN ÇOK ZİYARET, HACIBEKTAŞ VELİ MÜZESİ'NE

Hacıbektaş Veli Müzesi, 285 bin 200 ziyaretçi ile Kapadokya bölgesinde ağustos ayında en fazla ziyaret edilen yer oldu. Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, yılın ilk 8 ayında, ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı 3 milyon 53 bin 827 olarak belirtildi. Geçen yılın ocak-ağustos döneminde ise bölgeyi 2 milyon 544 bin 909 yerli ve yabancı turist ziyaret etmişti.

Kaynak: DHA

Kapadokya